Κολύμβηση : Βαζαίος, Σοφιανίδης και Κουτσουβέλη στο μίτινγκ του Όστιν

Κολύμβηση : Βαζαίος, Σοφιανίδης και Κουτσουβέλη στο μίτινγκ του Όστιν

Οι Ανρέας Βαζαίος, Νίκος Σοφιανίδης και Ελεάννα Κουτσουβέλη θα αγωνιστούν στο πρώτο μίτινγκ κολύμβησης στις ΗΠΑ, το οποίο θα διεξαχθεί στο Όστιν του Τέξας.

Στο Όστιν του Τέξας ξεκινάει η φετινή σειρά των μίτινγκ κολύμβησης στις ΗΠΑ (pro swim series), με τον πρώτο αγώνα μάλιστα να έχει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς μετέχουν τρεις αθλητές μας που σπουδάζουν στις ΗΠΑ.

Πρώτος είναι ο Ανδρέας Βαζαίος (Νορθ Καρολάινα Στέιτ), που μετά τα δύο ασημένια μετάλλια που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνα στην Κοπεγχάγη, θα πραγματοποιήσει τις πρώτες του φετινές κούρσες σε 50άρα πισίνα. Ο 24χρονος Έλληνας κολυμβητής έχει μάλιστα δηλωθεί σε εννέα αγωνίσματα: 50μ., 100μ. πεταλούδα, 50μ., 100μ., 200μ. ελεύθερο, 50μ., 100μ., 200μ. ύπτιο και 200μ. μικτή ατομική.

Το παρών στο Όστιν θα δώσει και ο Νίκος Σοφιανίδης, που από φέτος σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Λούιβιλ. Ο νεαρός αθλητής θα συμμετάσχει σε όλα τα αγωνίσματα του υπτίου (50μ., 100μ. και 200μ.), όπου και ειδικεύεται, αλλά και σε 50μ. ελεύθερο, 50μ. και 100μ. πεταλούδα).

Τέλος, παρούσα στο μίτιγνγκ θα είναι και η Ελεάννα Κουτσουβέλη, η οποία φοιτά στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον και θα μετάσχει στα τρία αγωνίσματα του υπτίου και τις δύο μεικτές (200μ. και 400μ.).

Οι αγώνες στο Όστιν θα διεξαχθούν από 11 έως 14 Ιανουαρίου και εκεί θα συμμετάσχουν αρκετά μεγάλα ονόματα της αμερικανικής κολύμβησης  όπως ο Νέιθαν Εϊντριαν, ο Ράιαν Μέρφι, ο Τσέις Κάλιζ και ο Ματ Γκρίβερς, ενώ την επανεμφάνισή της θα κάνει η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου (100μ. πεταλούδα) Ντέινα Βόλμερ, που επιστρέφει μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ