Σαμιλίδης: «Δεν ξέρουμε πώς θα είναι η επόμενη ημέρα»

Σαμιλίδης: «Δεν ξέρουμε πώς θα είναι η επόμενη ημέρα»

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης αποφάσισε να επιστρέψει μετά από περίπου τρία χρόνια στις πισίνες, με μεγάλο στόχο να εξασφαλίσει -για τρίτη φορά στην καριέρα του- τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης πήρε μία μεγάλη απόφαση: να επιστρέψει μετά από περίπου τρία χρόνια στις πισίνες, με μεγάλο στόχο να εξασφαλίσει -για τρίτη φορά στην καριέρα του- τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής του προσθίου, με δύο χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης ως έφηβος, είχε σταματήσει μετά το Ρίο, προκειμένου να αφοσιωθεί στις σπουδές του. Πέρυσι ξανάρχισε να κάνει κάποιες προπονήσεις, πάντα με τον Αλέξανδρο Νικολόπουλο, και πήρε την απόφαση να επιστρέψει για τα καλά και να κυνηγήσει το εισιτήριο για το Τόκιο.

Τα σχέδια του 27χρονου πρωταθλητή… χάλασαν λόγω κορωνοϊού και τώρα ο ίδιος εμφανίζεται αβέβαιος για το τι θα συμβεί του χρόνου. «Είναι μία «κουτσουρεμένη» χρονιά το 2020, λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά από δυόμιση, σχεδόν τρία χρόνια αποχής από τις πισίνες, μπορώ να πω ότι γέμισα τις μπαταρίες μου και ξεκουράστηκα ψυχολογικά, γιατί μετά από τόσα χρόνια σε υψηλό επίπεδο είχα κουραστεί αρκετά» δήλωσε ο Σαμιλίδης στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και συνέχισε:

«Ξεκινώντας τη χρονιά τον Σεπτέμβριο του 2019, με τον προπονητή μου Αλέξανδρο Νικολόπουλο θέσαμε κάποιους στόχους. Αρχικά να επανέλθω κολυμβητικά, σωματικά και ψυχικά. Φυσικά ο τελικός στόχος για το 2020 ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, αλλά μας τα χάλασε ο κορονοϊός. Μετά την καραντίνα, μπαίνοντας ξανά μετά από δύο μήνες στο νερό πολύ χαλαρά, γιατί έχουν ακυρωθεί όλοι οι αγώνες μέχρι το τέλος του χρόνου εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, στόχος μου είναι να ευχαριστηθώ τις κούρσες. Δεν μπορώ να εκφραστώ με σιγουριά για το 2021. Δεν ξέρουμε πώς θα είναι η επόμενη μέρα, ποιοι αγώνες θα υπάρξουν και τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».

Ο Σαμιλίδης υπήρξε επί σειρά ετών το… alter ego του Ανδρέα Βαζαίου, με τον οποίο κολυμπούν μαζί από μικρή ηλικία, πρώτα στον ΑΝΟ Αργυρούπολης και από φέτος στον ΟΦ Νέας Ιωνίας. «Για τον Ανδρέα μπορώ να κάθομαι να μιλάω όλη μέρα. Έχουμε περάσει περίπου 15 χρόνια μαζί. Από την πρώτη μας αποστολή, το 2009 στην Κύπρο, μέχρι την τελευταία μου, το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Σε αποστολές, σε προετοιμασίες, πάντα μαζί» τόνισε αναφερόμενος στον πρωταθλητή Ευρώπης και συμπλήρωσε: «Είναι ένας φοβερός αθλητής όπως έχει αποδείξει και έχει ακόμα πολλά να δείξει στο μέλλον. Με τον Ανδρέα είμαστε τελείως διαφορετικοί αθλητές. Εγώ είμαι πιο «χαβαλές» στην προπόνηση. Ο Ανδρέας είναι ο πιο σοβαρός και κάπως έτσι κρατάμε τις ισορροπίες της προπόνησης τόσα χρόνια. Φυσικά τόσα χρόνια δίπλα του έμαθα κάποια πράγματα από αυτόν, όπως ελπίζω και ο Ανδρέας να πήρε από μένα πράγματα που τον βοήθησαν στην καριέρα του. Η φράση που του λέω είναι: «Ποιος είναι πιο αέρινος, εσύ ή ο Greek Freak;»».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ