ΑΕΚ – Pelister 31-29

ΑΕΚ – Pelister 31-29

Η ΑΕΚ επικράτησε με 31-29 της Pelister και κατέκτησε τον τίτλο στο πρώτο τουρνουά «Ανδρέας Παπασταμάτης» που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ.

Την κατάκτηση του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ «Ανδρέας Παπασταμάτης» πανηγυρίζει η ΑΕΚ που επικράτησε στον τελικό της 3ης ημέρας την RK Eurofarm Pelister με 31-29. Η Ένωση απέδειξε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και σήκωσε το τρόπαιο, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του σπουδαίου Ανδρέα Παπασταμάτη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκαν με 2-0 και 3-1, για να ισοφαρίσει η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια σε 5-5 με τους Ugalde και Αραμπατζή. Για αρκετή ώρα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στον σκορ (6-6, 8-8, 9-10), με την ΑΕΚ μετά το 20′ να… πατάει γκάζι και να ξεφεύγει με 17-12, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Με μεγάλο όπλο τη σκληρή άμυνα που αποφέρει γρήγορους αιφνιδιασμούς, οι «κιτρινόμαυροι» στο δεύτερο ημίχρονο με τους Ugalde, Τζηρά και Lemos να εκτελούν έφτασαν στο +8 (23-15). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 26-20 και 27-21, όμως οι Reina και Παπαδιονυσίου επέβαλαν την τάξη. Η Eurofarm το μόνο που κατάφερε ήταν να εκμεταλλευθεί τη χαλάρωση της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά και να μειώσει στο τελικό 31-29.

Μετά το τέλος του αγώνα προβλήθηκε βίντεο στη μνήμη του Ανδρέα Παπασταμάτη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή.

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, κ. Αλέξης Αλεξίου, τίμησε την οικογένεια του Ανδρέα Παπασταμάτη προσφέροντας μία τιμητική πλακέτα στον κ. Σταμάτη Παπασταμάτη, με όλη την αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» να σηκώνεται και να χειροκροτάει.

Ο Christian Ugalde ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τουρνουά, αφού αναδείχθηκε τόσο MVP όσο και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 19 τέρματα. Την απονομή του MVP έκανε ο Α’ Αντιπρόεδρος και Διοικητικός Υπεύθυνος και Χρηματοδότης του τμήματος χάντμπολ, κ. Σταμάτης Παπασταμάτης, ενώ την απονομή του 1ου σκόρερ, ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών Χάντμπολ, κ. Αντώνης Βασιλακάκης.

Ακολούθησε η απονομή του ομοσπονδιακού τεχνικού, κ. Γιάννη Αρβανίτη στην ομάδα του Διομήδη Άργους και του Γενικού Γραμματέα της ΟΧΕ, κ. Κώστα Σταματιάδη, στην Eurofarm Pelister.

Την απονομή στη νικήτρια ΑΕΚ πραγματοποίησε ο εγγονός του Ανδρέα Παπασταμάτη που φέρει και το όνομά του, ο οποίος είναι Ειδικός Γραμματέας στο ΔΣ του Συλλόγου.

Έτσι, το 1ο Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ «Ανδρέας Παπασταμάτης» πέρασε στην ιστορία και είναι βέβαιο ότι όλος ο κόσμος που αγαπάει το χάντμπολ θα το απολαμβάνει κάθε χρόνο!

Τα πεντάλεπτα: 2-3, 3-5, 8-8, 11-11, 12-12, 17-12 (ημ.), 19-15, 23-16, 26-18, 29-22, 31-25, 31-29.

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Bauer, Παπαδιονυσίου 2, Reina 4, Ugalde 6, Τζηράς 4, Μυλωνάς 1, Δομπρής, Νικολαΐδης 1, Αραπακόπουλος, Florido 1, Jimenez 1, Lemos 5, Αραμπατζής 3, Καλόμοιρος 1, Buneta 2, Κεδέρης, Kosanovic, Κοτσιώνης, Στάθης, Μπαμπατζανίδης.

RK EUROFARM PELISTER: Maras 2, Oileski, Markovski, Radovic 2, Madalinic 11, Stiepanovic, Gradan 2, Velovski 1, Peric 4, Canefski, Dukic 1, Kousan 3, Costeski, Vegar, Traikoski, Bajofski 3, Tanoski, Kukoski.

Παρακολουθήστε ξανά την αναμέτρηση και τις απονομές:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ