ΑΕΚάρα για Ευρωκούπα! 30-26 την Ίσταντς

ΑΕΚάρα για Ευρωκούπα! 30-26 την Ίσταντς

ΑΕΚ έτοιμη για κούπα! Με μία σπουδαία εμφάνιση στο κλειστό της Χαλκίδας, η Ένωση επικράτησε με 30-26 της Ίσταντς στον πρώτο τελικό του EHF European Cup και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου, πηγαίνοντας με ένα καλό προβάδισμα στον επαναληπτικό της Κυριακής!

Όλο και πιο κοντά στο όνειρο της Ευρωκούπας η ΑΕΚ! Με μία μεγάλη εμφάνιση από όλη την ομάδα, η Ένωση επικράτησε με 30-26 της Ίσταντς στον πρώτο τελικό του EHF European Cup στο κλειστό της Χαλκίδας, πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα (+4) και ετοιμάζεται για τον επαναληπτικό της Κυριακής (30/5 – 21:00) με στόχο να τελειώσει την υπόθεση και να πατήσει στην κορυφή της Ευρώπης!

Δείτε ΕΔΩ την live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Το σύνολο του Δημήτρη Δημητρούλια είχε τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ανέβασε τη διαφορά στο +6 δύο φορές και τελικά έφτασε στην τεράστια νίκη που φέρνει τους «κιτρινόμαυρους» μία ανάσα πιο κοντά στην κατάκτηση του EHF European Cup.

Σπουδαία εμφάνιση από τον Μπάουερ που φώναξε «παρών» ουκ ολίγες φορές! Μεγάλη εμφάνιση και από τον Λέμος που κατάφερε να μπει στα… παπούτσια του Μόγια, έχοντας καταλυτικό ρόλο στη μεγάλη νίκη της Ένωσης!

Καλοί στο δεύτερο ημίχρονο οι Σουηδοί, με τον 20χρονο Χάλκμπακ να κρατάει την Ίσταντς μόνος του στο παιχνίδι.

Καλύτερα μπήκε από την αρχή η ομάδα του Δημητρούλια, που παρότι είδε την Ίσταντς να παίρνει ένα προβάδισμα (3-4), κατάφερε να το φέρει «τούμπα» άμεσα και να πάρει μία διαφορά (9-5) στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Μπάουερ έκοβε, ο Λέμος… έραβε και η Ένωση έφτασε στο +6 για πρώτη φορά λίγα λεπτά αργότερα! Οι Σουηδοί μείωσαν σε 14-10, ωστόσο η Ένωση κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σκορ 16-12.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χάλκμπακ ανέβασε την απόδοση του και η Ίσταντς κατάφερε να μειώσει αισθητά. Η ΑΕΚ βρήκε ξανά ψυχικά αποθέματα και ανέβηκε και πάλι στο +4 (25-21), πρωτού οι Σουηδοί φτάσουν τη διαφορά στα μόλις δύο γκολ (26-24)!

Η Ένωση ωστόσο δεν πτοήθηκε, παρέμεινε ψύχραιμη και έφτασε στη μεγάλη νίκη, επικρατώντας με 30-26…

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-4, 9-5, 12-8, 14-10, 16-12 (ημιχρ.), 21-15, 22-18, 25-21, 29-24, 29-25, 30-26.

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 1, Χίκερουντ 1, Τζηράς 7, Δομπρής, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 6, Πέντερσεν 3, Λέμος 5, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς 1, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος 2, Μπουνέτα 1, Κεδέρης 2.

ΙΣΤΑΝΤΣ (Καρλέν): Κραφτ, Χάλμπακ 6, Λ. Σβένσον, Χούγκοσον, Νίγκρεν 5, Έρνστ, Χ. Άντερσον 1, Μπρόμαν, Μπάλσταντ 1, Πέτερσον, Νταλίν 3, Λάρσεν, Γένσεν, Τ. Άντερσον 5, Πάλμαρ, Τ. Σβένσον 6.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ