Το ελληνικό χάντμπολ γιόρτασε τα 40 χρόνια του

Το ελληνικό χάντμπολ γιόρτασε τα 40 χρόνια του

Το ελληνικό χάντμπολ συμπλήρωσε 40 χρόνια παρουσίας κι η ΟΧΕ τα γιόρτασε με μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Πεδίον του Άρεως.

Με μια μεγάλη εκδήλωση στο Πεδίον του Άρεως, η Ομοσπονδία του Χάντμπολ γιόρτασε τα 40 χρόνια από τη γέννησή του στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση που έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συμπεριελήφθη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Be Active» και σε αυτήν συγκεντρώθηκαν, επίσης, τρόφιμα και φάρμακα για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Λαύριο, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής «Be Active» δήλωσε: «Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Περιφέρεια Αττικής και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος γιόρτασαν από κοινού τα 40 χρόνια του χάντμπολ στην Ελλάδα τιμώντας το άθλημα με τον καλύτερο τρόπο, με μια μαζική γιορτή στο Πεδίο του Άρεως, σε έναν χώρο που θέλουμε να σφύζει από ζωή, από αθλητισμό και χαρά για τα παιδιά. Στην καταληκτική εκδήλωση του προγράμματος “Be Active” για το 2017, στην Ελλάδα, συμμετείχαν περισσότερα από 700 παιδιά, πολλά εκ των οποίων παίζουν χάντμπολ στις ακαδημίες συλλόγων, δεκάδες Ολυμπιονίκες, κοινωνικοί φορείς, όπως η “Αλληλεγγύη για Όλους” που συνέλεξε τρόφιμα και φάρμακα για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Λαύριο, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Συμμετείχαμε όλοι σε μία εκδήλωση με γιορτινή ατμόσφαιρα αντάξια της ιστορίας του αθλήματος στέλνοντας το μήνυμα για σωματική άσκηση, υγιεινό τρόπο ζωής και πάντα ακολουθώντας τις αξίες του αθλητισμού».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, Κώστας Γκαντής, τόνισε από την πλευρά του: «Ήταν μία εκπληκτική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το ξεκίνημα του χάντμπολ στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά και τους γονείς για τη συμμετοχή, στους κατοίκους της περιοχής και στους συνδιοργανωτές, τη ΓΓΑ, την Περιφέρεια Αττικής και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας μας. Το χάντμπολ έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο του “Be Active” σε όλες τις γωνιές της χώρας. Έχει αγαστή συνεργασία με όλους τους Δήμους, ενώ στους δημόσιους χώρους η παρουσία του και προβολή του εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια με έναν διαφορετικό τρόπο απ’ ότι τα προηγούμενα».

Στην εκδήλωση, τέλος,

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ