Κόσοβο – Ελλάδα 20-21

Κόσοβο – Ελλάδα 20-21

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε στο Κόσοβο με 21-20 και έκανε βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023.

Τι και αν υπήρχαν σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών και covid-19; Τι και αν επιστρατεύτηκαν την τελευταία στιγμή τέσσερα νέα παιδιά που έκαναν ντεμπούτο με τη Γαλανόλευκη; Τι και αν η προετοιμασία ήταν υποτυπώδης λόγω της πανδημίας; Τι και αν τελικά συμπληρώθηκε 14άδα με χαμηλότατο μέσο όρο ηλικίας;

Η Εθνική ανδρών ξεπέρασε τα πάντα και πήρε μια παλικαρίσια νίκη στο Κόσοβο, με 21-20, για την τρίτη αγωνιστική του προκριματικού ομίλου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 και κράτησε το απόλυτο των νικών και την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Πλέον αποκτά προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, ωστόσο χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στο Κόσοβο, την Κυριακή στο Ηράκλειο για ακόμη μεγαλύτερη ώθηση προς την επίτευξη του στόχου.

Άλλωστε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας είχε χαρακτηρίσει κομβικής σημασίας αυτούς τους δύο αγώνες απέναντι στο Κόσοβο.

Στο «Pallati I Rinise dhe Sportit», στην Πρίστινα, μπροστά σε 500 θεατές, οι διεθνείς έδειξαν από την αρχή του αγώνα ωριμότητα και πάθος, μπήκαν στα αποδυτήρια μετά το πρώτο τριαντάλεπτο με διαφορά τεσσάρων τερμάτων (9-13) και στο δεύτερο μέρος, όταν οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους έδειξαν ψυχραιμία και σφράγισαν τη νίκη με γκολ του Καλόμοιρου (19-21 στο 59:00) για να πανηγυρίσουν τελικά τους δύο βαθμούς με τελικό σκορ το 20-21.

Αξέχαστο θα είναι το «βάπτισμα» των Τερλέτσκι, Τζωρτζίνη, Μαρκατάτου και Παπάζογλου στην Εθνική ανδρών, ενώ ο Γιάννης Καλόμοιρος απέδειξε και πάλι ότι είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, όχι μόνο για την ομάδα του, την ΑΕΚ, αλλά και για την Εθνική.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στο τεχνικό επιτελείο για τη μεγάλη προσπάθεια. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι απέναντι στο Κόσοβο», για να έχει αντίκρισμα η σημερινή μας επιτυχία. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, έχουμε ακόμη μπροστά μας πολλή δουλειά», τόνισε ο Γιάννης Καλόμοιρος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι διεθνείς, το τεχνικό επιτελείο, αλλά και ο αρχηγός της αποστολής, Κώστας Βιολιτζής, αφιέρωσαν τη νίκη στον διευθυντή επικοινωνίας της ΟΧΕ, Κωνσταντίνου Χατζηδημητρίου, που για πρώτη φορά έχασε αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά από 13 χρόνια, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και σταδιακά το ξεπερνά. Οι μπλούζες με τη μήνυμα «Κώστα μαζί σου», που κράτησαν οι διεθνείς μετά τη νίκη συνοδεύονται και από τις ευχές όλων για γρήγορη επιστροφή του Κωνσταντίνου κοντά στην Εθνική.

Κόσοβο (Κερίμι): Τζούπα 1, Ντ. Ντεντάι 7, Ταχιτρουκάι 5, Τερζίκι 3, Μουσκολάι, Κούνι, Φεστίμ, Ντρ. Ταχιρουκάι, Σαμπάνι, Μπερίσα, Μουρσέλ, Ραμοσάι, Μουκόλι, Γκιούκα 4, Ζένα, Ζογκάι.

Ελλάδα (Ζαραβίνας): Τερλέτσκι, Τζωρτζίνης, Μπόσκος 1, Λιάπης 1, Μάλλιος 6, Μιχαηλίδης 1, Πασσιάς 1, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης 1, Δομπρής 2, Παπάζογλου, Καλόμοιρος 6, Μαρκατάτος, Αραμπατζής 2.

To πανόραμα του ομίλου
1η αγωνιστική: Τουρκία – Κόσοβο 25-23, Βέλγιο – Ελλάδα 27-29
2η αγωνιστική: Ελλάδα – Τουρκία 24-20, Κόσοβο – Βέλγιο 28-28
3η αγωνιστική (5/1/2022): Τουρκία – Βέλγιο 30-25, Κόσοβο – Ελλάδα 20-21
4η αγωνιστική (8-9/1/2022): Βέλγιο – Τουρκία, Ελλάδα – Κόσοβο
5η αγωνιστική (12-13/1/2022): Κόσοβο – Τουρκία, Ελλάδα – Βέλγιο
6η αγωνιστική (15-16/1/2022): Βέλγιο – Κόσοβο, Τουρκία – Ελλάδα

Η βαθμολογία
1. Ελλάδα 6
2. Τουρκία 4
3. Βέλγιο 1
4. Κόσοβο 1
* Την πρόκριση στην επόμενη φάση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ