Ο ευρωπαϊκός απολογισμός της ΑΕΚ και το ρεκόρ του Παπαδιονυσίου

Ο ευρωπαϊκός απολογισμός της ΑΕΚ και το ρεκόρ του Παπαδιονυσίου

Σπουδαίο επίτευγμα από τον Τάσο Παπαδιονυσίου που ανέβηκε στην όγδοη θέση των σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής της παρουσίας για φέτος, η ΑΕΚ παρουσίασε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Η ΑΕΚ αναφέρει:

«Η ΑΕΚ μπορεί να ηττήθηκε με 30-19 στην Μπίτολα από την Γιούροφαρμ Πέλιστερ και να έμεινε εκτός συνέχειας EHF European League, ωστόσο έκανε για ακόμα μία φορά αισθητή την παρουσία της και ανάγκασε όλη την Ευρώπη να μιλά για τη δυναμική της.

Η «Ένωση» έφτασε τις 64 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, με το ρεκόρ της να περιλαμβάνει πλέον 31 νίκες, 4 ισοπαλίες και 29 ήττες.

Όσον αφορά τους χειροσφαιριστές μας, ο Τάσος Παπαδιονυσίου με τα 2 γκολ που σημείωσε έφτασε τα 371 τέρματα με τη φανέλα της ΑΕΚ και «έπιασε» τον Αλέξη Αλβανό στην 8η θέση της λίστας των all time scorers! Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα, από τον πίβοτ του «Δικεφάλου», που μετρά πλέον 196 αγώνες και 371 γκολ.

Άνοδος στη λίστα και για τον Πάτρικ Λέμος, που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 8 τέρματα. Ο Βραζιλιάνος άσσος έφτασε τα 138 γκολ ως παίκτης της ΑΕΚ και «έπιασε» τον Μαρίν Μπουνέτα στην 28η θέση, ενώ παράλληλα άφησε πίσω του τους Βαγγέλη Βόγλη (134) και Σπύρο Μπαλωμένο (131).

Στην 43η θέση ανέβηκε ο Κρίστιαν Ουγκάλντε με τα 3 γκολ που πέτυχε, καθώς μαζί με τον Antzic έχουν σκοράρει 110 τέρματα.

Τέλος, ο Χριστόδουλος Μυλωνάς με το 1 γκολ που πέτυχε την τελευταία αγωνιστική, συμπλήρωσε 162 τέρματα στα διεθνή σαλόνια ως παίκτης της ΑΕΚ και βρίσκεται μόλις 1 τέρμα πίσω από τον Χριστόφορο Μπακαούκα στη συγκεκριμένη λίστα (162)».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ