Ολυμπιακός – ΑΕΚ 22-20: Οι πρωταθλητές «πάτησαν» την Ενωση!

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 22-20: Οι πρωταθλητές «πάτησαν» την Ενωση!

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ και ανέβηκε στην κορυφή της Handball Premier.

Ο… νόμος του πρωταθλητή! Ο Ολυμπιακός, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του, επικράτησε της ΑΕΚ με 22-20 στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστική της Handball Premier και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ παράλληλα απέκτησε το πάνω χέρι για το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς!

Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους απέναντι στην Ενωση και πέτυχαν μια σπουδαία νίκη, στο ντεμπούτο του Νίκου Γραμματικού στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Μια νίκη – μήνυμα ενόψει των τελικών, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι πρωταθλητές θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας και το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου.

Διαβάστε επίσης: Ο Τσάβι υποκλίνεται στον Χάμες: «Λυπάμαι που αυτός ο παίκτης έπαιξε στη Ρεάλ και όχι στην Μπαρτσελόνα»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς χωρίς τον Παπαδόπουλο, ενώ ολοκλήρωσε το ντέρμπι χωρίς τον Καραμπουρνιώτη, που αποβλήθηκε στο 10άλεπτο, αλλά και χωρίς τον Νιόκας, που τραυματίστηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε με 3-1, αλλά η Ενωση αντέδρασε και ισοφάρισε σε 3-3. Οι Πειραιώτες δεν πτοήθηκαν και λίγο αργότερα βρέθηκαν μπροστά με 7-5 και 8-6, αλλά και πάλι οι Κιτρινόμαυροι αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 9-9. Λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι μάλιστα πέρασαν μπροστά (9-10), με τους παίκτες του Νίκου Γραμματικού, όμως, να πετυχαίνουν δύο συνεχόμενα γκολ και να κλείνουν το ημίχρονο μπροστά με 11-10.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και έφτασε στο +4 (15-13), με την ΑΕΚ να μειώνει σε 15-13, με δύο γρήγορα γκολ. Οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν με άλλα δύο γκολ και έφτασαν ξανά στο +4 (17-13). Σε εκείνο το σημείο, όμως, οι Κιτρινόμαυροι αντέδρασαν και εκμεταλλευόμενοι τις κακές επιλογές των Πειραιωτών στην επίθεση ισοφάρισαν σε 18-18. Η Ενωση πήρε το μομέντουμ, αλλά η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού έκανε τη διαφορά στα τελευταία λεπτά. Από το 18-18 οι Ερυθρόλευκοι παίζοντας εξαιρετικά στις δύο πλευρές του γηπέδου, έφτασαν στο 22-19, προτού η ΑΕΚ μειώσει σε 22-20 με πέναλτι στην τελευταία φάση της αναμέτρησης. Μια αναμέτρηση, που βρήκε τους Ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν μια σπουδαία νίκη, που τους δίνει το πάνω χέρι ενόψει των τελικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ