Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 39-32: Μέγας Θρύλος «πάτησε» την Φερεντσβάρος κι έφυγε για τελικό

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 39-32: Μέγας Θρύλος «πάτησε» την Φερεντσβάρος κι έφυγε για τελικό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 39-32 της Φερεντσβάρος στο κλειστό της Ηλιούπολης για τον δεύτερο ημιτελικό του EHF European Cup και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Iστορία έγραψε η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού, με τον σύλλογο του Πειραιά να συνεχίζει να δοξάζει τον ελληνικό αθλητισμό στην Ευρώπη! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 39-32 της Φερεντσβάρος στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης, για τον δεύτερο ημιτελικό του EHF European Cup, και προκρίθηκαν για πρώτη φορά σε τελικό (σ.σ. είναι διπλός) ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μετά την ισοπαλία με 28-28 στην Ουγγαρία, η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς νίκησε στην ρεβάνς τους Μαγυάρους και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα σε μία εκ των Μινάουρ Μπάια Μάρε από την Ρουμανία ή την Βαλούρ Ρέικιαβικ από την Ισλανδία.

Αξίζει να τονίσουμε ότι αυτός είναι ο 42ος ευρωπαϊκός τελικός του Ολυμπιακού σε όλα τα ομαδικά σπορ του συλλόγου.

Διαβάστε επίσης: Ο Πετρούνιας έστειλε το μήνυμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης μετά το ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν 14-10 στο 18ο λεπτό και 21-18 στο ημίχρονο, με την τριάδα Σλίσκοβιτς, Κάβτσιτς, Σάββα να σκοράρει «κατά ριπάς». Η Φερεντσβάρος έμεινε κοντά στο σκορ ως το 35΄ (23-21), οπότε ένα σερί 3-0 του Ολυμπιακού έγειρε οριστικά την… πλάστιγγα. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο +7 (31-24) και, παρότι οι Μαγυάροι έκαναν μία απέλπιδα προσπάθεια (33-29 δέκα λεπτά πριν τη λήξη), ο θρίαμβος δεν τέθηκε ποτέ σε αμφισβήτηση.

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό θα γίνει γνωστός αύριο (28/4), οπότε διεξάγεται στη Ρουμανία η ρεβάνς μεταξύ της Μινάουρ Μπάια Μάρε και της Βαλούρ Ρέικιαβικ, με την ισλανδική ομάδα να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα, χάρη στη νίκη της με 36-28 στο πρώτο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάμπιτς): Τζηράς 1, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 5, Βίντα 2, Τζίμπουλας 1, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας 1, Σλίσκοβιτς 8, Δομπρής 2, Σμόκοτ, Πασσιάς 2, Μοντόρο, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς 6, Μιχαηλίδης 1, Σάββας 10

ΦΕΡΕΝΤΒΑΡΟΣ (Παστόρ): Μπόγκναρ 5, Φούζι 5, Νάγκι 8, Ιμρε 2, Μπάλογκ 2, Πόρνταν, Ντεμπρετσένι 2, Μπόρμπελι, Γκιόρι, Μίκιτα 6, Φούλοπ, Σέπεσι, Μπουιντόσο, Κόβασιτς 2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ