Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Ολυμπιακός

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Ολυμπιακός

Ραντεβού με την ιστορία του έχει σήμερα ο Ολυμπιακός, καθώς υποδέχεται την Κόμλο στη ρεβάνς του πρώτου αγώνα στην Ουγγαρία για το EHF Cup όπου είχε ηττηθεί με 34-29

Την πρόκριση-υπέρβαση ψάχνει η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού, υποδεχόμενη (17:00) την Κόμλο, στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, για τον Β΄ γύρο του EHF Cup. Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 34-29 του πρώτου αγώνα (5/10) στην Ουγγαρία, προκειμένου να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να καταγράψουν την πρώτη ευρωπαϊκή επιτυχία στη σύντομη ιστορία του τμήματος.

Η διαφορά των πέντε τερμάτων στο χάντμπολ δεν θεωρείται… ούτε μικρή, ούτε μεγάλη. Είναι αναστρέψιμη, ιδιαίτερα όταν η γηπεδούχος ομάδα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου της, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα καλό μαξιλαράκι για τον φιλοξενούμενο. Η εικόνα του πρώτου ματς έδειξε ότι οι ερυθρόλευκοι μπορούν να πετύχουν την ανατροπή, εφόσον βελτιώσουν αισθητά την άμυνά τους και κυρίως αν βρουν «αντίδοτο» στον Μαυροβούνιο Ιγκόρ Μάρκοβιτς, που «εκτέλεσε» με 14 τέρματα τους πρωταθλητές Ελλάδας στην Ουγγαρία. Ο Ολυμπιακός στηρίζει έτσι κι αλλιώς πολλά στην άμυνά του και, αν κρατήσει χαμηλά το σκορ, θα βρει λογικά ένα επιθετικό ξέσπασμα ώστε να φτάσει τη διαφορά στα επιθυμητά επίπεδα.

Επισημαίνεται ότι στα ευρωπαϊκά κύπελλα του χάντμπολ ισχύει ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ, όπερ σημαίνει ότι οι Πειραιώτες προκρίνονται και με +5, αρκεί να έχουν παθητικό μικρότερο των 29 τερμάτων. Σε περίπτωση επανάληψης πανομοιότυπου σκορ (34-29 υπέρ του Ολυμπιακού), η πρόκριση θα κριθεί στα πέναλτι. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ελβετοί Μπουάκε και Μέγερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ