Ελλάδα – ΠΓΔΜ 28-26

Ελλάδα – ΠΓΔΜ 28-26

Τεράστια νίκη πήρε η Εθνική ομάδα χάντμπολ επί της αντίστοιχης της ΠΓΔΜ στο κλειστό της Κοζάνης με 28-26, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020

Οι διεθνείς έκαναν κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα σε μια διεθνή δύναμη. Η ΠΓΔΜ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 12 κορυφαίες του πλανήτη, όμως την Κυριακή (28/10) λύγισε μπροστά στη Γαλανόλευκη.  Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βρίσκεται πίσω στο  σκορ με 1-5 στο 8′. Ωστόσο στη συνέχεια οι διεθνείς βρήκαν τις ισορροπίες τους, βελτίωσαν την άμυνά τους, ενώ ο άσος του Ολυμπιακού, Κώστας Τσιλιμπάρης, ήταν εξαιρετικός στο τέρμα. Από πλευράς τους οι Μάλλιος και Μυλωνάς έδιναν λύσεις επιθετικά και η Εθνική κατάφερε να ισοφαρίσει σε 8-8 πριν το εικοσάλεπτο και σε 12-12 στο 29:55.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 12-13 αλλά την ψυχολογία να είναι γαλανόλευκη.  Στο δεύτερο οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη έκαναν κατάθεση ψυχής. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν όμως οι διεθνείς δεν τους άφηναν παραμένοντας πάντα κοντά στο σκορ. Στο 49′ το 20-22, έγινε 23-22 με τον Παπαδιονυσίου να βάζει την ομάδα μας μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 24-23 από γκολ του Μωραΐτη.

Με τον Τσιλιμπάρη να δηλώνει παρών σε τετ α τετ του Μανάσκοφ και τον Τζηρά να σταματά ακόμη μία επίθεση των φιλοξενούμενων η Εθνική κατάφερε να πάρει αέρα δύο τερμάτων από πέναλτι που κέρδισε ο Μυλωνάς και το έκανε ο Τζηράς (25-23) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο Μαρκόσκι μείωσε σε 25-24 στο 55′ και στη συνέχεια με «όπλο» την άμυνα και την ψυχή οι διεθνείς κατάφεραν να μείνουν μπροστά στο σκορ, ο Μυλωνάς έχασε μοναδικό τετ α τετ, αλλά στην επόμενη φάση ο Τζηράς έκλεψε τη μπάλα και ο Ζαμπούνης στον αιφνιδιασμό έκανε το 26-24!

Ο Λαζάροφ μείωσε σε 26-25, ο Τζηράς  έκανε το 27-25. Ο Λαζάροφ επέμεινε και πάλι διαμορφώνοντας το 27-26 και πλέον η Εθνική είχε την τελευταία επίθεση. Στην εκπνοή ο Μυλωνάς σφράγισε το έπος της Εθνικής με τους διεθνείς να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους!

Η βαθμολογία του προκριματικού ομίλου για το Euro 2020:
Ισλανδία 4
Ελλάδα 2
ΠΓΔΜ 2
Τουρκία 0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Αρβανίτης): Τσιλιμπαρης, Μωραΐτης , Μυλωνάς 6, Μάλλιος 9, Πασσιάς, Δομπρής, Τζηράς 5, Τσίλης 1, Κανδύλας, Ιωάννου, Ηλιόπουλος, Παπαδιονυσίου 4, Γουργούμης, Αραπακόπουλος 1, Καλόμοιρος, Ζαμπούνης 1.

ΠΓΔΜ (Γκονζάλεθ): Μιτρέφσκι, Μανάσκοφ 4, Βελκόφσκι, Στοΐλοφ, Κ. Λαζάροφ 8, Πρίμπακ 1, Ταλέσκι 6, Β. Μαρκόφσκι 1, Ν. Μαρκόφσκι, Κουσμανόφσκι, Γκεοργκιέφσκι 2, Φ. Λαζάροφ 1, Δασκαλόσκι, Ολέσκι, Ποπόφσκι 1, Πεσέφσκι 2.
Διαιτητές: Μπάουμγκαρτ – Βιλντ (Γερμανία). Πέναλτι 5/7 – 1/2. Δίλεπτα:4-4

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ