Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: «Τώρα είναι καλός ο... Αμπέλ» που λέει και ο Μπόγρης;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η απάντηση της ΕΡΤ για τη γκάφα με την ονομασία των Σκοπίων

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ για το τραγελαφικό λάθος στον αγώνα χάντμπολ της Ελλάδας με τα Σκόπια στην Κοζάνη.

Η απάντηση της ΕΡΤ για τη γκάφα με την ονομασία των Σκοπίων | to10.gr

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε η ΕΡΤ μετά τη γκάφα της να αναφέρει τα Σκόπια ως MKD (Μακεδονία δηλαδή) στο σκορ του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας χάντμπολ στην Κοζάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κρατική τηλεόραση ισχυρίστηκε ότι η παραγωγή των γραφικών του παιχνιδιού δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ αλλά από εξωτερική εταιρεία. Επίσης οι άνθρωποι της δημόσιας τηλεόρασης τονίζουν ότι κατόπιν άμεσης παρέμβασης τους το τραγικό ατόπημα διορθώθηκε και ότι θα αναζητηθούν ευθύνες από τους υπεύθυνους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σε απάντηση αναρτήσεων σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία.

Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ. Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομαδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».