Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική Γυναικών, 23-19 την Ιταλία

Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική Γυναικών, 23-19 την Ιταλία

Η γαλανόλευκη επικράτησε της Ιταλίας στην πρεμιέρα του 3ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Σπουδαία νίκη με 23-19 επί της Ιταλίας σημείωσε η εθνική χάντμπολ γυναικών, στην πρεμιέρα του 3ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο οποίος διεξάγεται στο Αμύνταιο. Με την ασταμάτητη Μαμπρίνα Τσάκαλου να σημειώνει εννέα τέρματα και τη Μάγδα Κεπεσίδου να πραγματοποιεί κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις, η ελληνική ομάδα κατάφερε να πάρει τους δύο βαθμούς και πλέον να παλέψει αύριο (24/11, 17:00) απέναντι στο φαβορί του ομίλου, τη Λευκορωσία, για να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για την πρώτη θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ.

Η εθνική πήρε το πάνω χέρι με ένα σερί 3-0 στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, χάρη στο οποίο προηγήθηκε 7-5 και έκτοτε δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκλεισε το ημίχρονο με 12-9 και διατηρούσε σταθερά μία διαφορά 3-4 τερμάτων, χάρη στα γκολ της Τσάκαλου και την καλή άμυνά της. Οι Ιταλίδες μείωσαν σε 19-17, περίπου δέκα λεπτά πριν τη λήξη, αλλά με γκολ της Βαφειάδου και της Ζυγούρα η ελληνική ομάδα αποκατέστησε γρήγορα το +4. Τρία λεπτά πριν τη λήξη, με το σκορ στο 22-19, οι διαιτητές χρέωσαν πέναλτι και δίλεπτο στην Τσάκαλου, αλλά η Κεπεσίδου απέκρουσε το πέναλτι και οι διεθνείς διαχειρίστηκαν σωστά τον υπολειπόμενο χρόνο, σφραγίζοντας τη νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΙΤΑΛΙΑ (Νέβεν Χρούπετς): Μενεγκίν, Γκεόργκε 2, Ντάλα Κόστα 2, Ροτόντο, Ντελ Μπάλτζο 4, Έντερ 4, Γκιλάρντι, Καπελάρο, Προύνστερ, Ετάκι 2, Ντ Πιέτρο, Ναπολετάνο 2, Λαουρέτι Μάτος, Μπάμπο 1, Φαντόν, Λάντρι 2

ΕΛΛΑΔΑ (Μενέλαος Δανήλος): Κεπεσίδου, Βασιλειάδου 1, Φράγκου, Ανδρίτσου, Στουγιαννίδου 1, Μούρνου, Μάστακα 1, Αργυροπούλου, Σαραντάκου, Γκάτζιου 2, Ζυγούρα 5, Ράτσικα, Βαφειάδου 4, Μανιά, Καρέλα, Τσάκαλου 9

** Στο εναρκτήριο παιχνίδι του ομίλου, η Λευκορωσία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε 31-23 (ημίχρονο 15-14) της Πορτογαλίας, που πάλεψε ως τα μέσα του β΄ ημιχρόνου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ