Δημητρούλιας: «Η υγεία πάνω απ’ όλα – Θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την επιστροφή»

Δημητρούλιας: «Η υγεία πάνω απ’ όλα – Θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την επιστροφή»

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας μίλησε για την κατάσταση με την πανδημία τονίζοντας πως η ΑΕΚ θα είναι έτοιμη να παίξει όποτε συνεχιστεί η σεζόν.

Συνέντευξη στην «Ωρα των Σπορ» παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, Δημήτρης Δημητρούλιας.

Ο τεχνικός της Ένωσης τόνισε ότι όλα όσα συνέβησαν με την πανδημία ήταν ένα «κρύο ντους», έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για ολοκλήρωση της σεζόν κάνοντας σαφές ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμη όποτε χρειαστεί να παίξει ξανά.

Αναλυτικά:

-Αρχικά πως έχει διαχειριστεί η ομάδα αυτή την διακοπή αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά;

Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία, ενωμένοι και αντιμετωπίζουμε τα συμβάντα σαν μία κακή συγκυρία για όλους που όμως θα μας βγάλει ακόμα πιο δυνατούς. Δεν σταματήσαμε καθόλου να δουλεύουμε, είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και είμαστε έτοιμοι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

-Προετοιμαζόσασταν για έναν τελικό Κυπέλλου, ντέρμπι κορυφής στο πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά με την Ποτάισα και ξαφνικά σταματούν όλα. Ποια είναι η πρώτη σκέψη σου;

Ήταν ένα κρύο ντους. Δουλέψαμε πολύ καιρό για αυτό το σερί αγώνων και θεωρώ ότι προσεγγίσαμε πολύ καλά τον τρόπο δουλειάς ώστε να διαχειριστούμε όλα αυτά τα παιχνίδια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καταλαβαίνετε πως η καθολική ακύρωση των αγώνων ήταν ένα μούδιασμα. Όμως το αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία. Σε αυτές τις συνθήκες η υγεία είναι πάνω από όλα και μετά ακολουθούν όλα τα άλλα.

-Οι αισιόδοξες προβλέψεις αναφέρουν πως τον Μάιο καλώς εχόντων των πραγμάτων οι ομάδες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. Θα είναι εύκολο να σηκώσετε ξανά τον διακόπτη και να συνεχίσετε από κει που είχατε μείνει;

Η ομάδα είναι, τηρουμένων φυσικά των συνθηκών, σε απόλυτη ετοιμότητα. Τα παιδιά δουλεύουν σε ατομικό επίπεδο και μας ενημερώνουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας για τον όγκο και τον τρόπο προπόνησης τους. Ο διακόπτης δεν είναι κάτι που σηκώνεται τόσο απλά, όμως μια ομάδα που έχει δουλέψει τόσο επίμονα και σκληρά για 33 εβδομάδες είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει αποτελεσματικά

-Αν όλα πάνε καλά η ΑΕΚ θα χρειαστεί να δώσει αγώνες πλέι οφ, Κύπελλο και Ευρώπη φτάνοντας μέχρι Ιούλιο, αυτό σε προβληματίζει;

Αν και εκτιμώ ότι το να συμβούν όλα αυτά είναι ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο, δεν με προβληματίζει καθόλου. Όπως σε όλα τα μεγάλα ραντεβού της ομάδας μέχρι σήμερα έτσι και σε αυτά θα είμαστε έτοιμοι για όλες τις προκλήσεις.

-Ο σύνδεσμος αθλητών χειροσφαίρισης ζήτησε προ ημερών πριν την επανέναρξη να υπάρξει ένα διάστημα τριών εβδομάδων για προετοιμασία. Σε βρίσκει σύμφωνο;

Ναι πιστεύω ότι ένα διάστημα τριών εβδομάδων θα πρέπει να είναι το μίνιμουμ της προετοιμασίας μιας ομάδας ,της οποίας βεβαίως που οι αθλητές της δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν όλη αυτή την κενή από αγώνες και ομαδικές προπονήσεις περίοδο.

-Σκέφτηκες ποτέ πως μπορεί αυτή η χρονιά που ξεκίνησε με τόσο υψηλές προσδοκίες, πως μπορεί να ολοκληρωθεί έτσι άδοξα;

Δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο στόμα, δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο μυαλό μου. Ο Δρόμος προς την δόξα οφείλει να είναι μακρύς, κι αυτό που από την πρώτη μέρα συνταχθήκαμε με τον κύριο Παπασταμάτη είναι πώς ξεκινάμε μία δουλειά που ενώ θα έχει άμεσους στόχους το πρωτάθλημα και το κύπελλο θα προσβλέπει στο χτίσιμο μιας ομάδας πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα που θα πλησιάζει με σταθερά βήματα ομάδες ευρωπαϊκών στάνταρτς, και σε αυτό το δρόμο είμαστε.

-Ποιο είναι το μήνυμα σου στον κόσμο για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι;

Για όλους μας η Παρούσα κατάσταση είναι αιφνιδιαστική και εξ ολοκλήρου πρωτοφανής. Το μήνυμά μου έχει τη διάθεση της αλληλεγγύης. Κάποιες τέτοιες στιγμές μας επιστρέφουν πίσω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις των βασικών αξιών. Εύχομαι η επόμενη μέρα μας βρει βελτιωμένους σαν ανθρώπους ,και επί της ουσίας ευγενής σαν μονάδες των συνόλων που ανήκουμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ