Μεγάλος νικητής ο Σάινθ στη Σιγκαπούρη – Τέλος στο σερί Φερστάπεν και Red Bull

Μεγάλος νικητής ο Σάινθ στη Σιγκαπούρη – Τέλος στο σερί Φερστάπεν και Red Bull

O Κάρλος Σάινθ είναι ο μεγάλος θριαμβευτής του GP της Σιγκαπούρης, βάζοντας ένα τέλος στο σερί της Red Bull και του Φερστάπεν. Συγκλονιστική μάχη για το βάθρο.

Πρώτη φετινή νίκη για Σάινθ και Ferrari στο GP της Σιγκαπούρης, με τη Red Bull και τον Φερστάπεν να μένουν εκτός βάθρου για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο πρώτο αγώνα της σεζόν που μέχρι και ο ίδιος ο Φερστάπεν παραδεχόταν πως δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη ο Ολλανδός κατάφερε να ανέβει από την 11η θέση από την οποία εκκίνησε , στην 5η, με τον Πέρεζ να βγαίνει 8ος και την Red Bull να μένει εκτός βάθρου για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ο ίδιος αλλά… διαφορετικός Ντιέγκο Μαρτίνεθ πριν το πρώτο ελληνικό ντέρμπι της καριέρας του

Ο Σάινθ για δεύτερο συνεχόμενο GP μπόρεσε να πάρει την pole position και αυτή τη φορά το εκμεταλλεύτηκε, παίρνοντας μία σημαντική νίκη για τον ίδιο και τη Ferrari που κυνηγούσε αυτή τη νίκη αρκετό καιρό. Το βάθρο συμπλήρωσαν μετά από σκληρή μάχη ο Λάντο Νόρις με τη McLaren και ο Λούις Χάμιλτον, που μπόρεσε να βρεθεί στις θέσεις της 3άδας μετά από τραγικό λάθος του ομόσταβλου του στη Mercedes, Ράσελ.

Το GP ξεκίνησε με τη Ferrari να οδηγεί και τον Νόρις να πιέζει έντονα για να ανέβει στην πρώτη θέση. Ο Σάινθ μπόρεσε να πάρει μία διαφορά, από τη στιγμή που Red Bull και Mercedes είχαν μείνει πιο πίσω.

Το πιο καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν στον 44ο γύρο, όταν ο Οκόν εγκατέλειψε και μπήκε αυτοκίνητο ασφαλείας. Μία κίνηση ματ από την Mercedes που κάλεσε και τους δύο οδηγούς της για αλλαγή ελαστικών και στους επόμενους γύρους μπόρεσαν να κλείσουν τη διαφορά από την κορυφή, εφόσον κινούνταν 1.5 δευτερόλεπτο πιο γρήγορα.

Οι τελευταίοι γύροι ήταν συγκλονιστικοί καθώς είχε δημιουργηθεί ένα τρενάκι από τους Σάινθ, Νόρις, Ράσελ και Χάμιλτον με διαφορές μικρότερες του δευτερολέπτου μεταξύ τους. Ο Ράσελ πίεσε πολύ στο τέλος για να περάσει τον Νόρις και να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και αυτό τον οδήγησε σε λάθος σε μία από τις τελευταίες στροφές πριν τον τερματισμό, πέφτοντας στις μπαριέρες.

Ο Χάμιλτον τον πέρασε ανεβαίνοντας την 3η θέση, με τον Ισπανό Σάινθ να περνά πρώτος την καρό σημαία και τον Βρετανό Νόρις στη δεύτερη θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη των οδηγών στο GP της Σιγκαπούρης:

Ο Σάινθ με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας των οδηγών (117 βαθμοί) περνώντας τον ομόσταβλό του, Σαρλ Λεκλέρ (111 βαθμοί). Παράλληλα ο Χάμιλτον μείωσε τη διαφορά για την τρίτη θέση από τον Αλόνσο, με τον Λίαμ Λόουσον της Alpha Tauri να παίρνει τους πρώτους του βαθμούς, με την 9 θέση στον τρίτο μόλις αγώνα του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ