Η FIA αναλαμβάνει δράση για να την ασφάλεια των οδηγών μετά το απάνθρωπο GP του Κατάρ

Η FIA αναλαμβάνει δράση για να την ασφάλεια των οδηγών μετά το απάνθρωπο GP του Κατάρ

Ο εξαντλητικός, για τους οδηγούς, κυριακάτικος αγώνας της Formula 1 στο Κατάρ αναγκάζει την FIA να λάβει δραστικά μέτρα.

Το τελευταίο GP που διεξήχθη στο Κατάρ για την 17η στροφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 χαρακτηρίστηκε από όλους σχεδόν τους οδηγούς ως το πιο βάναυσο και εξαντλητικό της καριέρας τους.

Ο καύσωνας, οι πολύ γρήγορες στροφές της πίστας και τα τρία αναγκαστικά pit stop σε διάστημα 57 γύρων που επέτρεπαν στους πιλότους να πιέζουν σε όλη την διάρκεια του αγώνα δημιούργησαν απάνθρωπες συνθήκες για αυτόυς. Οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Χρειάστηκαν μόλις τέσσερα επίσημα ματς…

Συγκεκριμένα ο Εστεμπάν Οκόν δήλωσε πως ένιωθε άρρωστος από την αρχή του αγώνα και έκανε εμετό κατα την διάρκεια του, ενώ οι Σάρτζεαντ και Άλμπον επισκέφτηκαν το ιατρικό κέντρο της πίστας στο τέλος του αγώνα, με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Τρόμο προκαλούν και τα λόγια του Λανς Στρολ ο οποίος παραδέχθηκε πως έχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις του μέσα στο μονοθέσιο, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ο Σαρλ Λεκλέρ της Φεράρι λέει «Αυτός ήταν ο πιο σκληρός αγώνας όλων μας σε όλη μας την καριέρα στη Formula 1 και δεν πιστεύω κανέναν που θα πει ότι δεν ήταν».

Όλα αυτά όπως είναι λογικό καθιστούν αναγκαία την παρέμβαση της FIA ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των οδηγών και να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Συγκεκριμένα η παγκόσμια ομοσπονδία στην προσεχή συνάντηση της Ιατρικής Επιτροπής της στο Παρίσι, θα συζητήσει για τυχών μέτρα που πρέπει να ληφθούν τα οποία αναμένεται να περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα της έρευνας για καλύτερη διοχέτευση αέρα στο κόκπιτ, καθώς και προτάσεις για τους οδηγούς και για τη διαμόρφωση του προγράμματος της F1 κάθε χρόνο βάσει των αποδεκτών κλιματικών συνθηκών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ