Ο Λεκλέρ poleman στο Όστιν, ο Φερστάπεν έκτος

Ο Λεκλέρ poleman στο Όστιν, ο Φερστάπεν έκτος

Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε την pole position και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο είναι ο 18ος αγώνας της χρονιάς στη Formula 1.

Ο Μονεγάσκος «πιλότος» της Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα «Circuit of the Americas» του Όστιν και θα βρίσκεται την Κυριακή στην πρώτη θέση της εκκίνησης. Ο οδηγός της «σκουντερία» άφησε στη δεύτερη θέση τον Λάντο Νόρις με McLaren, ενώ στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, με Mercedes και ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ με τη δεύτερη Ferrari.

Ο Τζορτζ Ράσελ με τη δεύτερη Mercedes κατετάγη πέμπτος, ενώ ο Ολλανδός κάτοχος του τίτλου, Μαξ Φερστάπεν περιορίστηκε στην έκτη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία προσπάθεια του Φερστάπεν στο τρίτο μέρος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών (Q3) τον έφερε προσωρινά στην πρώτη θέση, καθώς ήταν πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον Λεκλέρκ, αλλά ο χρόνος του σβήστηκε για παράβαση των ορίων της πίστας στη στροφή 19. Έτσι, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής «έπεσε» στην πέμπτη θέση, ωστόσο λίγο αργότερα ο Ράσελ τον «έριξε» στην έκτη θέση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin αποκλείστηκε στο Q1, με αποτέλεσμα να «σπάσει» το σερί του, καθώς ήταν μέχρι σήμερα ο μοναδικός οδηγός που κατάφερνε να μπει σε κάθε Q3 φέτος.

Πλέον οδηγοί και ομάδες προετοιμάζονται για τον αγώνα σπριντ. Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στο format του σπριντ για το 2023, το σαββατιάτικο σπριντ γίνεται πλέον ένα αυτόνομο χαρακτηριστικό στα τριήμερα των γκραν πρι που περιλαμβάνουν έναν τέτοιο αγώνα, με το αποτέλεσμά του να μην έχει κάποιο αντίκτυπο στη σειρά εκκίνησης για το ίδιο το γκραν πρι. Πριν από τον αγώνα σπριντ, ο οποίος στο Όστιν θα έχει διάρκεια 19 γύρους, θα διεξαχθεί μια πρόσθετη περίοδος δοκιμών που θα κρίνει τη σειρά εκκίνησης του σπριντ και η οποία ονομάζεται «Sprint Shootout».

Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών του γκραν πρι των ΗΠΑ έχει ως εξής:

1. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) 1:34.723

2. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren) + 0.130

3. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 0.139

4. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) + 0.222

5. Τζορτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 0.356

6. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) + 0.358

7. Πιέρ Γκασλί (Γαλλία/Alpine) + 0.366

8. Εστεμπάν Οκόν (Γαλλία/Alpine) + 0.431

9. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Red Bull) + 0.450

10. Όσκαρ Πιάστρι (Αυστραλία/McLaren) + 0.744

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ