Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Πήρε χαρτάκι και ο... λαλάκης. Συνηθισμένος χρόνια.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Moto GP : Ματαιώθηκαν τρεις αγώνες, προστίθεται ένα ευρωπαϊκό γκραν πρι

Ποιοι αγώνες ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Moto GP : Ματαιώθηκαν τρεις αγώνες, προστίθεται ένα ευρωπαϊκό γκραν πρι | to10.gr

Η σεζόν του 2020 στο MotoGP θα διεξαχθεί χωρίς αγώνες εκτός Ευρώπης, καθώς οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος γνωστοποίησαν σήμερα (31/7) ότι ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τα γκραν πρι σε Αργεντινή, Ταϊλάνδη και Μαλαισία, τα οποία, όπως είχε ανακοινωθεί στις 11 Ιουνίου, ήταν πιθανό να προστεθούν στο καλαντάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάντως, οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος έκαναν γνωστό ότι άλλος ένας αγώνας θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του 2020 και θα διεξαχθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των υπευθύνων, ο εν λόγω αγώνας θα ακολουθήσει το γκραν πρι της Βαλένθια, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου στην ισπανική πόλη και την πίστα «Ρικάρντο Τόρμο». Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι θα λάβει χώρα το διάστημα 20-22 Νοεμβρίου σε πίστα στην Ευρώπη και πως με αυτόν τον αγώνα θα «κλείσει η αυλαία» της σεζόν του 2020. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί η απόφαση για την έδρα διεξαγωγής του, η οποία θα επικυρωθεί στις 10 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, οι ιθύνοντες του MotoGP έκαναν γνωστό ότι έφτασαν σε συμφωνία με τους υπευθύνους του γκραν πρι της Ταϊλάνδης, προκειμένου ο αγώνας να παραμείνει στο καλαντάρι του πρωταθλήματος τουλάχιστον έως το 2026. Από εκεί και πέρα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι του MotoGP έχουν ήδη αρχίσει τη συνεργασία με τους υπευθύνους των γκραν πρι σε Αργεντινή και Μαλαισία, προκειμένου να ορίσουν πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του 2021, προκειμένου αυτές να προταθούν στη διεθνή ομοσπονδία.