Πιέτρο Φιτιπάλντι αντί Γκροζάν στο Grand Prix του Σακχίρ

Πιέτρο Φιτιπάλντι αντί Γκροζάν στο Grand Prix του Σακχίρ

Ο Πιέτρο Φιτιπάλντι θα κάνει την προσεχή Κυριακή (6/12) το ντεμπούτο του στη Formula 1, καθώς θα αντικαταστήσει στο Grand Prix του Σακχίρ τον Ρομέν Γκροζάν.

Ο Βραζιλιάνος Πιέτρο Φιτιπάλντι θα κάνει την προσεχή Κυριακή (6/12) το ντεμπούτο του στη Formula 1, καθώς θα αντικαταστήσει στο Grand Prix του Σακχίρ τον Ρομέν Γκροζάν, ο οποίος τραυματίστηκε στο ατύχημα που είχε στο χθεσινό GP του Μπαχρέιν. Ο γενικός διευθυντής της Haas, Γκίντερ Στάινερ, επισκέφθηκε σήμερα τον Γκροζάν στο νοσοκομείο και δήλωσε μετά ότι αποφάσισαν να δώσουν στον οδηγό της ομάδας ρεπό για «τουλάχιστον έναν αγώνα», προκειμένου να αναρρώσει, καθώς ο Γάλλος έχει υποστεί εγκαύματα στα χέρια.

Αυτή τη στιγμή ο Πιέτρο Φιτιπάλντι, ο οποίος είναι εγγονός του δις παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Έμερσον Φιτιπάλντι, είναι ο «αναπληρωματικός» οδηγός της Haas και έχει δώσει το «παρών» στην πλειοψηφία των φετινών GP του πρωταθλήματος με την ομάδα. Ως… ρεζέρβα, ο 24χρονος Φιτιπάλντι έχει οδηγήσει το αυτοκίνητο του 2018 και του 2019, αλλά θα πάρει την πρώτη «γεύση» από το μονοθέσιο του 2020, όταν καθίσει στη θέση του οδηγού στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής.

«Αφού αποφασίστηκε ότι το καλύτερο για τον Ρομέν ήταν να χάσει τουλάχιστον έναν αγώνα, η απόφαση να βάλουμε τον Πιέτρο μέσα στο μονοθέσιο ήταν αρκετά εύκολη» δήλωσε ο Στάινερ.

Ο Φιτιπάλντι άρχισε να «τρέχει» σε αγώνες μονοθεσίων το 2013, αφού είχε ξεκινήσει στα καρτ. Κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Formula V8 3.5 το 2017 με έξι νίκες, δέκα παρουσίες στο βάθρο και 10 pole position (αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση), ενώ στη συνέχεια η καριέρα του τον έφερε στα Indycar, τους αγώνες Αντοχής και το 2019 στο DTM. Έχει πραγματοποιήσει επτά εμφανίσεις για λογαριασμό της Haas από το 2018, με πιο πρόσφατη το τεστ νεαρών οδηγών του 2019 στο Άμπου Ντάμπι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιέτρο θα γίνει το τέταρτο μέλος της οικογένειας Φιτιπάλντι που θα «τρέξει» στη F1 μετά τον παππού του, Έμερσον (1970-1980, 144 εκκινήσεις), τον αδελφό του Έμερσον, Γουίλσον (1972-1975, 35 εκκινήσεις) και τον γιό του Γουίλσον, Κρίστιαν (1992-1994, 40 εκκινήσεις).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ