Σάινθ : «Στη Formula 1 ο οδηγός πρέπει να κάνει τη διαφορά»

Σάινθ : «Στη Formula 1 ο οδηγός πρέπει να κάνει τη διαφορά»

Ο Κάρλος Σάινθ μίλησε για το πρωτάθλημα της Formula 1, υπογραμμίζοντας πως την διαφορά πρέπει να την κάνει ο οδηγός.

Τη νέα χρονιά, ο Κάρλος Σάινθ θα βρίσκεται στην ομάδα της Ferrari με teammate τον Σαρλ Λεκλέρ.

Ο 26χρονος δήλωσε πως με τους νέους κανονισμούς που θα ξεκινήσουν στο πρωτάθλημα το 2022, θα πρέπει ο οδηγός να παίζει μεγαλύτερο ρόλο και όχι το μονοθέσιο.

«Αυτό που εύχομαι είναι η Formula 1 να αποκτήσει ένα grid που οι ομάδες θα είναι πιο κοντά. Έτσι ο οδηγός θα κάνει μεγαλύτερη διαφορά. Όταν μπεις στη Formula 1 γρήγορα καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις οποιονδήποτε οδηγεί ένα αυτοκίνητο που είναι τρία δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερο από το δικό σου.

Εσύ σαν οδηγός παλεύεις για δύο δέκατα του δευτερολέπτου με τον teammate σου. Όταν βλέπεις ότι έχεις διαφορά 1,5 δευτερόλεπτο με κάποιον τότε καταλαβαίνεις γρήγορα ότι δεν τον ανταγωνίζεσαι, στην πραγματικότητα. Μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί πιο κοντά, θεωρώ ότι οι αρμόδιοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και με τους νέους κανονισμούς θα το επιτύχουμε αυτό.

Έτσι στο σπορ ο ανθρώπινος παράγοντας θα είναι πιο έντονος στο κομμάτι της οδήγησης, το μηχάνημα θα πάρει δεύτερο ρόλο. Θα διασκεδάζουμε πολύ περισσότερο και το κοινό θα ενδιαφερθεί και πάλι. Θα είναι καλύτερα για όλους» είπε ο Κάρλος Σάινθ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ