Αυτή είναι η νέα Red Bull RB16B – Honda

Αυτή είναι η νέα Red Bull RB16B – Honda

H Red Bull Racing παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, RB16B, το τελευταίο με τις επίσημες εργοστασιακές μονάδες ισχύος της Honda, στο κοκπιτ του οποίου θα κάθονται οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεθ στο πρωτάθλημα του 2021.

Έπειτα από την αποχώρηση της Honda στο τέλος του 2021, η ομάδα του Μίλτον Κινς θα αγοράσει, θα μετονομάσει καο θα διαχειρίζεται η ίδια τους ιαπωνικούς υβριδικούς κινητήρες, δεδομένου ότι η εξέλιξή τουε θα σταματήσει από το 2022 έως και το 2024, ενόψει των νέων κανονισμών που μπαίνουν σε ισχύει από το 2025.

Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, η RB16B έχει κατά 60% κοινά εξαρτήματα σε σχέση με την περσινή RB16. Ωστόσο, μια σημαντική εξέλιξη για την ομάδα φέτος είναι ότι επίλυσε τα προβλήματα συσχετισμού των δεδομένων που προκύπτουν από την αεροσήραγγα, με τα δεδομένα από το λογισμικό CFD κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, αλλά και από τις δοκιμές στην πίστα.

Με την εξέλιξη αυτη, η RBR ελπίζει ότι θα λύσει όχι μόνο τα προβλήματα αεροδυναμικής αστάθειας που αντιμετώπισαν οι οδηγοί της πέρσι, αλλά και την αεροδυναμική της υστέρηση από τη Mercedes.

Κάπου εδώ, αξίζει να τονίσουμε ότι ο κύριος στόχος της RB16B είναι να πετυχαίνει αεροδυναμική ισορροπία σε διαφορετικού τύπου σιρκουί, έτσι ώστε η πρώην πρωταθλήτρια να καταφέρει να δομήσει με αξιώσεις την αντεπίθεσή της στη Mercedes για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου της F1.

Φυσικά, τεράστια σημασίας για αυτό το στόχο είναι και η φετινή εξέλιξη της μονάδας ισχύος της Honda, την οποία οι Ιάπωνες επέσπευσαν από το 2022 στο 2021, έπειτα από την απόφασή τους τον περασμένο Οκτώβριο να αποχωρήσουν από την F1 τον Δεκέμβριο του 2021.

Επιπλέον, ιδιαίτερο ρόλο αναμένεται να παίξει φέτος και η πολύ σπάνια επιλογή της Red Bull να επιλέξει για ένα από τα δύο της μονοθέσια έναν οδηγό όχι από το «φυτώριό» της -έναν νεαρό που έχει ανελιχθεί μέσω της Toro Rosso / Alpha Tauri- αλλά έναν πολύ έμπειρο και ικανό οδηγό που βρισκόταν σε άλλη ομάδα.

Ο λόγος για τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρεθ, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός πέρσι με την Racing Point και με την απόκτησή του η ομάδα του Μίλτον Κινς ευελπιστεί να έχει τη σταθερότητα σε υψηλού επιπέδου αποτελέσματα στην προσπάθειά της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Τέλος, να σας υπενθυμίσουμε ότι το φετινό τριήμερο επίσημων δοκιμών της Formula 1 θα πραγματοποιηθεί στο Μπαχρέιν από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου, και η σεζόν θα ξεκινήσει στην ίδια χώρα δύο εβδομάδες αργότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ