Daytona 500: Επεισοδιακός αγώνας, με νικητή το θρυλικό «Νο.3» (vids)

Daytona 500: Επεισοδιακός αγώνας, με νικητή το θρυλικό «Νο.3» (vids)

Ο Όστιν Ντίλον ταν ο μεγάλος νικητής των 500 μιλίων της Daytona σε έναν επεισοδιακό αγώνα και έτσι επανέφερε το θρυλικό μονοθέσιο με το Νο.3 στην κορυφή μετά από 20 χρόνια!

Η κούρσα των 500 μιλίων στη Daytona είναι ο εμβληματικότερος αγώνας για τα motorsport στις ΗΠΑ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος και η σημασία του, αγγίζει ή και ξεπερνά σε σημαντικότητα και κύρος τον αντίστοιχο αγώνα της F1 που διεξάγεται στους δρόμους του  Μονακό.

Είναι από τα πιο σημαντικά αθλητικά events στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και συγκεντρώνει την προτίμηση εκατομμυρίων θεατών κάθε φορά. Από την άλλη είναι και αγώνας – πρόκληση για τους οδηγούς αφού θεωρείται αγώνας στον οποίο πρέπει να συμμετάσχουν μια φορά στην καριέρα τους.

Σαράντα οδηγοί λοιπόν συγκεντρώθηκαν για τον εν λόγω αγώνα του NASCAR που παραδοσιακά είναι πολύ επεισοδιακός με πολλές συγκρούσεις και εγκαταλείψεις. Σε μια από αυτές, 29 από τα 40 αυτοκίνητα που εκίνησαν έμειναν εκτός μάχης με αποτέλεσμα να μείνουν 11 οδηγοί που έδωσαν τη μάχη τους για τη σημαντική νίκη.

Μετά τη θεαματική αυτή καραμπόλα, στη πρώτη θέση βρέθηκε ο Αλμιρόλα με τον Ντίλον στη δεύτερη θέση. Οι δυο τους όμως τρεις στροφές πριν το φινάλε του αγώνα είχαν μια σύγκρουση με τον Αλμιρόλα να βγαίνει νοκ άουτ και τον Ντίλον τελικά να παίρνει την πρώτη νίκη της καριέρας του στα 500 μίλια της Daytona και να επαναφέρει στην πρώτη θέση το μονοθέσιο με το θρυλικό για τους φίλους του αθλήματος «Νο.3», 20 χρόνια μετά το αντίστοιχο κατόρθωμα του Ντέιλ Έρνχαρντ, κορυφαίου οδηγού τω αγώνων NASCAR στην Ιστορία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ