Moto GP – «Βόλτα» του Κουαρταραρό στην πίστα του Σίλβερστοουν

Moto GP – «Βόλτα» του Κουαρταραρό στην πίστα του Σίλβερστοουν

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha πανηγύρισε μια εύκολη νίκη στο Grand Prix του Σίλβερστοουν και αύξησε την διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεύτερος ο Ρινς με Suzuki. τρίτος ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με Aprilia.

Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Φάμπιο Κουαρταραρό στην πίστα του Σίλβερστοουν, με τον Γάλλο αναβάτη της Yamaha να κάνει «βόλτα» στην βρετανική πίστα και να αυξάνει και άλλο την διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας από τους διώκτες του.

Η πέμπτη νίκη στην σεζόν για τον Κουαρταραρό ήταν και η πιο εύκολη, με τον αναβάτη της ιαπωνικής ομάδας να παίρνει την πρώτη θέση στον τέταρτο γύρο και να μην την χάνει ξανά μέχρι το τέλος. Δεύτερη θέση για τον Άλεξ Ρινς της Suzuki, ενώ ιστορική είναι η τρίτη θέση του Αλέιξ Εσπαργκαρό καθώς ήταν το πρώτο βάθρο της Aprilia στο Μοto GP.

Σε έναν αγώνα που έγινε κάτω από τα σύννεφα του βρετανικού ουρανού, ο Πολ Εσπαργκαρό της Honda κράτησε την πρωτοκαθεδρία στην εκκίνηση, αλλά είδε λίγες στροφές μετά τον Μαρκ Μάρκεθ να πέφτει και να παίρνει μαζί του και τον Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati.

Με 16 γύρους για τέλος ο Κουαρταραρό πέρασε στην κορυφή και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχτισε διαφορά δύο δευτερολέπτων από την δεύτερη θέση. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη συνέχεια για το ποιοι θα καταλάβουν τις δύο υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, με την μάχη να επικεντρώνεται ανάμεσα στα αδέρφια Εσπαργκαρό, τον Ρινς και τον Τζακ Μίλερ.

Ο Αυστραλός κράτησε την Ducati όρθια, με την ιταλική ομάδα να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με τον ρυθμό αγώνα, με τον Μπανάια να τερματίζει στην 14η θέση.

Ο Ρινς πέρασε στην δεύτερη θέση στον 11ο γύρο, την οποία προφύλαξε μέχρι το τέλος. Ο Πολ Εσπαργκαρό έχασε την επαφή του με το πόντιουμ στους τελευταίους γύρους και έτσι η τρίτη θέση έγινε υπόθεση των Αλέιξ Εσπαργκαρό και Τζακ Μίλερ.

Η μεταξύ τους μονομαχία πήρε φωτιά στον τελευταίο γύρο, με τον Αυστραλό να περνάει προσωρινά τρίτος, αλλά ο Ισπανός έμεινε ψύχραιμος, την πήρε ξανά πίσω λίγες στροφές πριν το τέλος και χάρισε το πρώτο βάθρο στην ιστορία της Aprilia.

Πέμπτος τερμάτισε ο poleman Πολ Εσπαργκαρό, με τους Μπραντ Μπίντερ και Ίκερ Λεκουόνα να καταλαμβάνουν την έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα με την KTM. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Άλεξ Μάρκεθ, Ζοάν Μιρ και Ντανίλο Πετρούτσι.

Στην βαθμολογία των οδηγών, ο Κουαρταραρό αύξησε την διαφορά από τον δεύτερο Μιρ στους 65 βαθμούς (206 – 141), με τον Ζοάν Ζαρκό να ανεβαίνει τρίτος με 137.

Το επόμενο Grand Prix είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου στην πίστα της Αραγονίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ