Κλείσιμο
Con-Troll: Προπόνηση στα πέναλτι κάνουν καθημερινά οι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μεγάλο ξέσπασμα του Χάμιλτον κατά της Formula 1

Μεγάλο ξέσπασμα του Χάμιλτον κατά της Formula 1 | to10.gr
03/12/2021 09:06

Ο Λούις Χάμιλτον ξέσπασε κατά της Formula 1 και παραδέχτηκε ανοιχτά πως αισθάνεται άβολα να αγωνίζεται αγωνίζεται σε χώρες όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.

Ο Λούις Χάμιλτον αποτελεί τον κύριο εκφραστή στη Formula 1 σε θέματα κοινωνικών και φυλετικών ζητημάτων.

Ο επτά φορές πρωταθλητής δεν σταματάει να παλεύει για την ισότητα των δύο φίλων και δεν δίστασε να ξεσπάσει κατά της Formula 1, καθώς παραδέχτηκε ανοιχτά πως νιώθει άβολα να αγωνίζεται σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία που είναι γνωστή για την καταπάτηση δικαιωμάτων σε γυναίκες αλλά και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούις Χάμιλτον:

«Όπως είπα και στον προηγούμενο αγώνα (στο Κατάρ), αισθάνομαι ότι σε αυτό το σπορ έχουμε την υποχρέωση για να μιλήσουμε, για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για συγκεκριμένα ζητήματα που βλέπουμε σε αυτές τις χώρες, ειδικότερα γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έχοντας τον απόλυτο σεβασμό προς όσους βρίσκονται εδώ, διότι με έχουν υποδεχθεί με ζέση, δεν μπορώ να υποκριθώ ότι γνωρίζω όσα γνωρίζει κάποιος που έχει μεγαλώσει σε αυτή την κοινότητα και έχει επηρεαστεί σημαντικά από συγκεκριμένους κανόνες αυτού του καθεστώτος.

Με ρωτάτε αν αισθάνομαι άνετα εδώ και θα μπορούσα να σας απαντήσω πως ναι, αισθάνομαι έτσι, όμως δεν είναι επιλογή μου να βρίσκομαι στην Τζέντα. Το άθλημα έχει κάνει την επιλογή να βρεθούμε στη Σαουδική Αραβία. Αν είναι σωστό η λάθος δεν έχει σημασία να το συζητήσουμε τώρα. Το σημαντικό είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Στον προηγούμενο αγώνα είδατε, για παράδειγμα, το κράνος που φόρεσα. Θα το φορέσω ξανά εδώ και θα το κάνω και στον επόμενο αγώνα.

Αν κάποιος έχει τον χρόνο και θέλει να το κάνει, ας διαβάσει τους νόμους σχετικά με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είναι τρομακτικοί. Υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα, οι γυναίκες μπορούν πλέον να οδηγήσουν, από το 2018 κι έπειτα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν φυλακισμένες γυναίκες επειδή είχαν οδηγήσει πριν από πολλά, πολλά χρόνια.

Πρέπει να υπάρξουν πολλές αλλαγές και πιστεύω ότι το άθλημά μας οφείλει να κάνει περισσότερα».

MUST READ

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
arrow-back

Κοινοποίηση: Μεγάλο ξέσπασμα του Χάμιλτον κατά της Formula 1