Formula 1: Ποινή 3 θέσεων στον Ρικιάρντο στο GP της Σαουδικής Αραβίας

Formula 1: Ποινή 3 θέσεων στον Ρικιάρντο στο GP της Σαουδικής Αραβίας

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων, καθώς στο Q2 στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου εμπόδισε τον Οκόν.

Ο Ντάνιελ Ρικάρντο θα εκκινήσει το GP Σαουδικής Αραβίας τρεις θέσεις πίσω από εκείνη που πήρε στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, καθώς οι αγωνοδίκες θεώρησαν πως στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου εμπόδισε τη γρήγορη προσπάθεια του Οκόν στο Q2, ενώ του αφαίρεσαν και ένα πόντο στη σουπερλισάνς του.

Επιπλέον επιβλήθηκε και πρόστιμο 10.000 ευρώ στην ομάδα του την McLaren, καθώς μέρος της ευθύνης καταλογίστηκε και σε αυτούς, γιατί δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τον Ρικάρντο, ότι ότι πλησιάζει πίσω του μονοθέσιο του Οκόν που βρίσκεται σε γρήγορο γύρο.

Έτσι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, ότι ο Ντάνιελ Ρικάρντο που κατατάχθηκε 12ος το Σάββατο, θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής στην Τζέντα από τη 15η θέση. Ο βαθμός ποινής δεν έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στον Αυστραλό καθώς είναι ο πρώτος του στο διάστημα των τελευταίων 12 μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε διάστημα 12 μηνών αν ένας οδηγός συγκεντρώσει 12 βαθμούς ποινής αυτόματα αυτό σημαίνει πως ο εκάστοτε πιλότος της Formula 1 τιμωρείται με αποκλεισμό από έναν αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ