Φέτελ: «Το DRS πρέπει να καταργηθεί»

Φέτελ: «Το DRS πρέπει να καταργηθεί»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μίλησε για την χρήση του DRS στη Formula 1, τονίζοντας πως καλό θα ήταν να το ξεφορτωθούν.

Την άποψή του για την χρήση του DRS στους αγώνες της Formula 1 εξέφρασε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον Γερμανό πιλότο να προτείνει την κατάργησή του.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός της Aston Martin σε δηλώσεις του ανέφερε πως το DRS μπήκε στο άθλημα ως μία έξτρα βοήθεια και έχει γίνει ο μοναδικός τρόπος για να προσπεράσει κάποιος, ενώ επισήμανε ότι θα ήταν ιδανικό να μην υπάρχει καθόλου.

Οι δηλώσεις του Σεμπάστιαν Φέτελ:

«Μπορούμε να ακολουθούμε ο ένας τον άλλο πιο κοντά. Έχουμε όμως λιγότερο slipstream και εξαρτόμαστε πάλι στο DRS, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερο από πριν. Ενδιαφέρον θα είχε να ξεφορτωθούμε το DRS και να δούμε πως είναι πραγματικά οι αγώνες, αν μπορούμε να προσπεράσουμε πιο εύκολα. Είμαι επιφυλακτικός γιατί το DRS ήρθε ως μία επιπλέον βοήθεια για το προσπέρασμα, όμως πλέον είναι το μόνο πράγμα που μας επιτρέπει το προσπέρασμα.

Σε έναν ιδανικό κόσμο θα είχαμε μονοθέσια που μας επιτρέπουν να αγωνιζόμαστε δίχως το DRS. To DRS δεν υπήρχε για 70 χρόνια. Το φέρανε πριν από 10 χρόνια ως κάτι πειραματικό. Πιστεύω πως ένα προσπέρασμα πρέπει να εξαρτάται από τον οδηγό και όχι επειδή είσαι μέσα σε μία ζώνη και να παίρνεις DRS.

Στον αγώνα της Τζέντα είδαμε τους πρωτοπόρους να φρενάρουν πριν τη γραμμή του DRS για να το έχουν στην επόμενη ευθεία. Αυτός είναι ένας πολύ διαφορετικός τρόπος οδήγησης. Δεν πιστεύω πως πρέπει να φτάσουμε εκεί. Είμαστε στην αρχή ακόμα. Το προσπέρασμα είναι δύσκολο αλλά πρέπει να είναι μετά από μία προσπάθεια, πρέπει να είναι μία επιβράβευση όταν το καταφέρνεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ