Σπόντες Φερστάπεν για Χάμιλτον: «Aν ο Αλόνσο είχε αυτοκίνητα άλλων θα κέρδιζε κι εκείνος πρωταθλήματα»

Σπόντες Φερστάπεν για Χάμιλτον: «Aν ο Αλόνσο είχε αυτοκίνητα άλλων θα κέρδιζε κι εκείνος πρωταθλήματα»

Σε δηλώσεις του ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για τον Φερνάντο Αλόνσο αναφέροντας πως αν είχε βρεθεί στην Mercedes στην θέση του Χάμιλτον θα είχε πετύχει πολύ περισσότερα από τα δύο μόνο πρωταθλήματα

Αμοιβαία φαίνεται να είναι η συμπάθεια και ο θαυμασμός ανάμεσα σε Φερνάντο Αλόνσο και Μαξ Φερστάπεν. Σε δηλώσεις ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Fomrula 1, αναφέρθηκε στον Ισπανό λέγοντας πως  υπήρξε άτυχος στην καριέρα του και πως οι λάθος επιλογές είναι εκείνες που τον οδήγησαν από τα όσα ήδη πέτυχε.

Ο Ισπανός στην Σιγκαπούρη είχε αναφερθεί σε δηλώσεις του και ο ίδιος στον Φερστάπεν εκφράζοντας τον θαυμασμό του και πως πίστευει ότι έχει ακόμα πολλά να δώσει. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Είναι πόσο; 24-25; Οπότε έχει πολλά ακόμα μπροστά του, αλλά του εύχομαι να έχει πιο πολλή τύχη από μένα, διότι κι εγώ ήμουν κάποτε 26 με αυτά τα στατιστικά, και τα στατιστικά αυτά είναι ίδια τώρα που είμαι 40».

Διαβάστε επίσης: Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Η ΟΥΕΦΑ, ο Μαρσέλο και η αποθέωση…

Να θυμίσουμε πως ο Αλόνσο ύστερα από την κατάκτηση δύο σερί παγκόσμιων πρωταθλημάτων το 2005 και 2006 δεν έχει κατακτήσει κάτι άλλο στην μετέπειτα καριέρα του.

Ύστερα από το 2007 και τον τερματισμό της συνεργασίας με την McLaren και τον Λουίς Χάμιλτον έφτασε μια ανάσα από τα πρωταθλήματα του 2007, του 2010 και του ’12, τα οποία έχασε για 8 βαθμούς

Ο Ισπανός δεν βρέθηκε ποτέ ωστόσο εδώ και 15χρόνια  στο μονοθέσιο που του άξιζε, ούτε ακόμα και από την Alpine τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την επιστροφή του στη Formula 1.

Ο Φερστάπεν, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση δεύτερου συνεχόμενου τίτλου, στις δηλώσεις του για τον Αλόνσο έκανε έμμεση αναφορά στον Χάμιλτον λέγοντας πως κερδίζει πρωταθλήματα με αυτοκίνητα άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ολλανδού:

«Στη F1 χρειάζεσαι και λίγη τύχη, και πρέπει να έχεις την τύχη να κάνεις σωστές επιλογές για να έχεις ένα κυρίαρχο αυτοκίνητο για πολύ καιρό. Εννοώ ότι, προφανώς, αν είχες βάλει τον Φερνάντο στα αυτοκίνητα με τα οποία άλλοι κέρδισαν πρωταθλήματα, θα είχε κάνει το ίδιο. Αλλά δεν δουλεύει έτσι η F1. Στο τέλος της ημέρας, κέρδισε δύο πρωταθλήματα, οπότε πιστεύω ότι τα έχει καταφέρει πολύ καλά. Κι είναι επίσης ωραίος τύπος και σπουδαία προσωπικότητα για τη F1.»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ