Χάμλιτον: «Δεν πρέπει να είναι χαλαρή η FIA με τους κανονισμούς»

Χάμλιτον: «Δεν πρέπει να είναι χαλαρή η FIA με τους κανονισμούς»

Ο Λούις Χάμλιτον με αφορμή την απόφαση της ποινής που εκκρεμεί για τη Red Bull, δήλωσε πως η FIA θα πρέπει να είναι πιο αυστηρή με τους κανονισμούς.

Η Red Bull βρίσκεται εν αναμονή για να μάθει ποια θα είναι η ποινή της λόγο του ότι το 2021 είχε ξεπεράσει το όριο του προϋπολογισμού που ήταν 145 εκατ. κατά 1,8 εκατ. δολάρια.

Το ζήτημα απασχολεί και τις υπόλοιπες ομάδες  της Formula 1, που θα αγωνιστούν στο ερχόμενο Grand Prix στο Τέξας, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν από τη Διεθνή Ομοσπονδία  αυτοκινήτου να επιβάλουν βαριά ποινή στην αυστριακή εταιρία.

Διαβάστε επίσης: Όλα των Βάσκων… δύσκολα (vids)

Μέσα σε αυτούς βρίσκεται και ο πιλότος της Mercedes Λούι Χάμλιτον, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως αν η Ομοσπονδία δείξει επιείκεια, τότε θα κάνουν το ίδιο και άλλες ομάδες.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:  

«Πιστεύω πως το σπορ πρέπει να κάνει κάτι, γιατί αν η FIA είναι πολύ χαλαρή με τους κανονισμούς, τότε όλες οι ομάδες θα ξεπεράσουν το όριο δαπανών και θα ξοδεύουν πολλά περισσότερα εκατομμύρια. Μία μικρή ποινή δεν είναι καθόλου καλή για το σπορ. Αν τα πράγματα είναι έτσι, να αποσύρουν το budget cap στο μέλλον».

«Πιστεύω πως η FIA και ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις, πρέπει να έχω πίστη σε αυτό. Εγώ εστιάζω τώρα στο να κάνω την καλύτερη δουλειά που μπορώ, ό,τι έκαναν, έκαναν. Τώρα πλέον κοιτάζω το πώς θα κατακτήσω ακόμη ένα πρωτάθλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ