Formula 1: Θρίλερ στην Μελβούρνη και θρίαμβος Φερστάπεν εν μέσω τριών διακοπών!

Formula 1: Θρίλερ στην Μελβούρνη και θρίαμβος Φερστάπεν εν μέσω τριών διακοπών!

Σε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα με τρεις κόκκινες σημαίες, ο Φερστάπεν με Red Bull πήρε την τρίτη σερί νίκη της σεζόν στην Formula 1, θριαμβεύοντας στο Grand Prix της Μελβούρνης.

Το Grand Prix Αυστραλίας, ο τρίτος κατά σειρά αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, ήταν και ένας από τους πιο επεισοδιακούς των τελευταίων πολλών ετών. Νικητής για άλλη μια φορά αναδείχτηκε ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, σε έναν αγώνα που είχε ατυχήματα, εγκαταλείψεις, απογοητεύσεις, τρεις κόκκινες σημαίες και διόλου προβλέψιμο τέλος αγώνα, με τον τερματισμό να γίνεται πίσω από το Safety Car.

Πίσω από τον Ιπτάμενο Ολλανδό, δεύτερος τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes, ενώ το βάθρο των νικητών έκλεισε με άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση φέτος ο αειθαλής Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin, κάνοντας το 3/3 στα podium φέτος.

Διαβάστε επίσης: «Χωρίσαμε αλλά…» – Τρομερές αποκαλύψεις του Γιώργου Λιάγκα για το διαζύγιο με την Φαίη Σκορδά

Σε αυτό συνετέλεσε και η FIA που αποφάσισε να του επιστρέψει πίσω τη θέση που έχασε στην τελευταία επανεκκίνηση από αντικανονικό χτύπημα του Κάρλος Σάινθ, ο οποίος λόγω ποινής πέντε δευτερολέπτων έπεσε εκτός βαθμών, συμπληρώνοντας ένα εφιαλτικό Grand Prix για τη Ferrari!

Ο μεγάλος άτυχος του αγώνα, για άλλη μια φορά, ήταν ο Σαρλ Λεκλέρκ ο οποίος έχει τερματίσει σε μόλις έναν από τους τρεις αγώνες του εφετινού πρωταθλήματος. Ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari, ο οποίος εκκίνησε από την 7η θέση, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, όταν στην προσπάθεια του να προσπεράσει την Aston Martin του Λανς Στρολ, εξωτερικά στην τρίτη στροφή, βγήκε εκτός πίστας.

 

Αυτό όμως δεν ήταν τίποτα με τα συμβάντα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο Άλεξ Άλμπον διέλυσε το μονοθέσιό του, ο Ράσελ είδε την Mercedes του να τυλίγεται στις φλόγες, ενώ οι Γκασλί, Οκόν, Ντε Βρις και Σάρτζεντ χτύπησαν μεταξύ τους λίγο πριν την καρό σημαία, με τις εγκαταλείψεις στο τέλος του αγώνα να φτάνουν τις οκτώ!

Ειδική αναφορά αξίζει η προσπάθεια του έτερου οδηγού της Red Bull, Σέρχιο Πέρες ο οποίος αν και ξεκίνησε 20ος τερμάτισε στην 5η θέση, με την Aston Martin μετά την 3η θέση του Αλόνσο να κάνει το 3-4 με τον Στρολ να τερματίζει 4ος.

Αναλυτικά η κατάταξη του Grand Prix της Μελβούρνης:

Ακολουθεί αναλυτικά και η βαθμολογία των οδηγών, όπως και αυτή των κατασκευαστών, με τη Red Bull και τους δύο οδηγούς της να είναι αναμενόμενα απόλυτοι κυρίαρχοι κα να σχηματίζεται σταδιακά ένα γκρουπ οδηγών (Αλόνσο και Χάμιλτον), όσο και ομάδων (Aston Martin και Mercedes) που αρχίζουν να ξεχωρίζουν πίσω από τους πρωτοπόρους:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ