Έκαναν το «1-3» οι Red Bull με Mercedes και Ferrari «απούσες» (vid)

Έκαναν το «1-3» οι Red Bull με Mercedes και Ferrari «απούσες» (vid)

Σε πολύ καλή κατάσταση φαίνεται η Red Bull στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών του Grand Prix στο Μπακού, με τον Ρικιάρντο να είναι ταχύτερος και τον Φερστάπεν από κοντά στην 3η θέση.

Το είδαμε στο πρώτο σκέλος των ελευθέρων δοκιμών της Formula 1 για το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν και επαληθεύτηκε και στο δεύτερο. Οι ομάδες ακόμα βρίσκονται σε αναγνωριστικό στάδιο, αφού όλες οι ομάδες ανεξαιρέτως, βρίσκονται ακόμα σε φάση αξιολόγησης τόσο της συμπεριφοράς των μονοθέσιων, όσο και της απόδοσης των ελαστικών.

Σχετικά με την τελευταία παράμετρο, τα πολύ μαλακά ελαστικά (ultrtasoft) φαίνεται να είναι η ενδεδειγμένη λύση για μερικούς ταχύτατους γύρους, αλλά εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με την ανθεκτικότητά τους στις καταπονήσεις και το εύρος της καμπύλης απόδοσης που έχουν.

Μέσα σε όλα αυτά, η Red Bull επιβεβαίωσε πως έχει την απαιτούμενη ταχύτητα στην πίστα με τον Ντάνι Ρικιάρντο να είναι ταχύτερος στην πίστα και τον ομόσταυλό του Μαξ Φερστάπεν να έρχεται 3ος. Σφήνα με τον 2ο καλύτερο χρόνο ήταν ο Κίμι Ράικονεν, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Μπότας-Mercedes (4ος), Χάμιλτον-Mercedes (5ος), Αλόνσο-McLaren (6ος), Οκόν-Force India (7ος), Σάινθ-Renault (8ος), Μάγκνουσεν-Haas (9ος) και Χούλκενμπεργκ-Renault (10ος).

Χαρακτηριστική είναι η απουσία των Mercedes και Ferrari από τους πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους, με τον Ράικονεν να φαίνεται μόνο πως έχει λύσει όλα του τα θέματα. Εκτός του 4-5 της Mercedes, εντύπωση έκανε και η 11η θέση του Φέτελ. Παρόλα αυτά όμως, ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν κατά τη σαββατιάτικη (28/4) κόντρα για την pole position στις χρονομετρημένες δοκιμές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ