Χάμιλτον: «Απολαμβάνω την κόντρα με Αλόνσο, ίσως να οδηγούμε μέχρι τα 50»

Χάμιλτον: «Απολαμβάνω την κόντρα με Αλόνσο, ίσως να οδηγούμε μέχρι τα 50»

Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε για την απολαυστική του οδηγική κόντρα με τον Αλόνσο, ενώ αποκάλυψε και τις διαφορές που θα τον κάνουν να οδηγεί στην Formu;a 1 μέχρι τα... γεράματα.

Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο. Δύο ζωντανοί θρύλοι της σύγχρονης εποχής της Formula 1, που μας έχουν χαρίσει πολλές αξέχαστες οδηγικές στιγμές, προσπεράσεις, κόντρες και πρωταθλήματα καθώς ο Βρετανός έχει 7 τίτλους Παγκόσμιου Πρωταθλητή και ο Ισπανός 2.

Στα 38 του ένας, οδηγός της Mercedes και στα 41 του άλλος οδηγός της Aston Martin δεν συμπληρώνουν απλά τη σχάρα εκκίνησης αλλά είναι καλύτεροι από πολλούς αντιπάλους τους, μια δεκαετία και… βάλε νεότερους.

Διαβάστε επίσης: Αντόνιο Κορδόν: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού

Ερωτηθείς ο Χάμιλτον για το πόσο απολαμβάνει να αγωνίζεται κόντρα στον Αλόνσο και μέχρι ποτε θα… αντέξουν στους ρυθμούς της Formula 1, ήταν απολαυστικός στην απάντησή του:

«Ποτέ μη λες ποτέ. Ο Μπραντ Πιτ θα οδηγήσει μονοθέσιο στα 50 του, οπότε θα είμαι ο τρίτος μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός. Υπάρχουν αρκετοί αθλητές που αγωνίζονται σε μεγάλη ηλικία όπως ο Τομ Μπρέιντι του NFL. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι πλέον να προπονείσαι, να τρως, και να επικεντρώνεσαι στους αγώνες. Η τεχνολογία και τα σώματά μας αλλάζουν και πλέον εξαρτάται από το κίνητρο που έχεις να κάνεις τις θυσίες που έκανες όταν ξεκίνησες την καριέρα σου. Εγώ θέλω να κάνω αυτές τις θυσίες, δεν μπορώ όμως να μιλήσω για τον Φερνάντο. Κάνει φοβερή δουλειά και ανυπομονώ για ακόμη πιο συναρπαστικές μάχες μελλοντικά».

Ο Χάμιλτον σε άλλη ερώτηση για το πως προσεγγίζει το «μετά» από ένα Grand Prix, που είναι εξοντωτικό από άποψη φυσικής κατάστασης λόγω των πλευρικών G αλλά και της αφυδάτωσης κατά την οδήγηση, ο Χάμιλτον ήταν αποκαλυπτικός για τις διαφορές στην  αρχή της καριέρας του σε σύγκριση με το σήμερα:

«Επικεντρώνομαι όσο ποτέ σε αυτό. Παλιότερα δεν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο, δεν γνώριζα τίποτα σχετικά. Απλά έφευγα από την πίστα, πήγαινα στο σπίτι μου και έτρωγα πίτσα. Δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ την επόμενη μέρα μετά από τα Grand Prix. Δεν είχα κάποιον ειδικό να με καθοδηγεί. Είχα έναν φυσιοθεραπευτή, αλλά δεν κάναμε πολλά πράγματα. Δεν είχα λεπτομέρειες του τι να τρώω, πώς να αντικαταστήσω τα σωματικά υγρά που έχασα μέσα στο αγωνιστικό τριήμερο, τι διατάσεις να κάνω, όλα όσα χρειάζονται δηλαδή. Δεν έκανα τίποτα από αυτά τότε. Επίσης δεν γνωρίζω αν οι οδηγοί των προηγούμενων ετών ήταν σε τόσο καλή φυσική κατάσταση. Σήμερα, κάνουμε πιο πολλή προπόνηση από ποτέ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ