Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα «τρέξει» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Ο Βαλεντίνο Ρόσι θα «τρέξει» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Νέες περιπέτειες για τον Βαλεντίνο Ρόσι...

Ο Ιταλός θρύλος του MotoGP, Βαλεντίνο Ρόσι, θα κάνει μια πλήρη σεζόν με την BMW στη νέα κατηγορία LMGT3 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του στον φημισμένο αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27/11) η FIA. Η κατηγορία LMGT3 αντικαθιστά την «κλάση» LMGTE που είχε θεσπιστεί το 2012.

Ο 44χρονος Ρόσι με τους εννέα παγκόσμιους τίτλους σε διάφορες κατηγορίες των δύο τροχών (σ.σ. κατέκτησε επτά στο MotoGP, έναν σε επίπεδο 250 και έναν σε επίπεδο 125 κυβικών εκατοστών) θα κάνει ντεμπούτο στον αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν τον προσεχή Ιούνιο (15-16/6/2024). Φέτος ο «γιατρός» πανηγύρισε τη νίκη σε αγώνα υποστήριξης του «Road to Le Mans».

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας για Πετρούσεφ: «Δεν είμαι μάντης, αν είναι να ανακοινώσει κάτι η διοίκηση πολύ ευχαρίστως»

Στο μεταξύ, ο πρώην οδηγός της Φόρμουλα Ένα, Ρόμπερτ Κούμπιτσα, θα «τρέχει» με τη Ferrari 499P στην κατηγορία Hypercar του WEC για λογαριασμό της AF Corse. Ο 39χρονος Πολωνός στέφθηκε φέτος πρωταθλητής στην κατηγορία LMP2, ωστόσο το 2024 θα είναι η πρώτη σεζόν στην ιστορία του WEC χωρίς τη συγκεκριμένη «κλάση», η οποία «κόπηκε», λόγω της αυξημένης… ζήτησης για συμμετοχές στις κατηγορίες Hypercar και LMGT3. Επίσης, ο Μικ Σουμάχερ, αναπληρωματικός οδηγός στην ομάδα Φόρμουλα Ένα της Mercedes και γιός του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Μίκαελ, θα κάνει ντεμπούτο στο WEC και την κατηγορία Hypercar με την -ιδιοκτησίας της Renault- Alpine.

Η FIA δημοσιοποίησε σήμερα (27/11) τη λίστα συμμετοχών για τη νέα σεζόν του WEC, όπου θα μετάσχει ο αριθμός-ρεκόρ των 19 Hypercar, ενώ υπάρχουν 18 συμμετοχές στη νέα κατηγορία LMGT3. Στις δύο «κλάσεις» εκπροσωπούνται συνολικά 14 κατασκευαστές, αριθμός που είναι ο υψηλότερος στην ιστορία του WEC, με τους εννέα εξ αυτών να μετέχουν στην κατηγορία Hypercar. Οι κατασκευαστές είναι οι Alpine, Aston Martin, BMW, Cadillac, Corvette, Ferrari, Ford, Isotta Fraschini, Lamborghini, Lexus, McLaren, Peugeot, Porsche και η -κάτοχος του τίτλου- Toyota.

Η McLaren συνεργάστηκε με την United Autosports για να κάνει το ντεμπούτο της στην κατηγορία LMGT3.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ