Στην Alfa Romeo Sauber F1 Team ο Τζιοβινάτζι

Στην Alfa Romeo Sauber F1 Team ο Τζιοβινάτζι

Ο Ιταλός οδηγός εντάσσεται στο οδηγικό δίδυμο της ομάδας για την επόμενη χρονιά, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Στην ανακοίνωση της συμφωνίας τους με τον Αντόνιο Τζιοβινάτζι προχώρησαν οι Alfa Romeo και Alfa Romeo Sauber F1 Team. Ο Ιταλός θα πάρει τη θέση του Σαρλ Λεκλέρκ και μαζί με τον Κίμι Ραϊκόνεν θα αποτελέσουν το δίδυμο της ομάδας για το 2019.

Ο Τζιοβινάτζι έχει ισχυρούς δεσμούς με την εταιρεία από τα εφηβικά του χρόνια και το ντεμπούτο του στην F1 το έκανε πέρυσι με τη Sauber στο γκραν πρι της Αυστραλίας, ενώ μετείχε και στο κινεζικό. Πέραν αυτών, έχει συμμετάσχει σε πολλές δοκιμές εξέλιξης στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Ιταλός οδηγός σημείωσε. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα βρίσκομαι στην Alfa Romeo Sauber F1 Team. Είναι η πραγμάτωση ενός ονείρου, νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση που θα αγωνιστώ για αυτή την ομάδα. Ως Ιταλός είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ μια εμβληματική και πετυχημένη μάρκα όπως η Alfa Romeo, στο άθλημά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τη Scuderia Ferrari και την Alfa Romeo Sauber F1 Team, για αυτή τη σπουδαία ευκαιρία. Είμαι προσηλωμένος σε αυτό και ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω με την ομάδα, με στόχο την επίτευξη σπουδαίων αποτελεσμάτων».

Από τη μεριά του, ο Φρεντερίκ Βασέρ, CEO της Sauber Motorsport και αγωνιστικός διευθυντής της Alfa Romeo Sauber F1 Team, είπε. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψουμε το δίδυμο οδηγών μας για το 2019. Πρώτα υπογράψαμε με τον Κίμι Ραϊκόνεν, έναν έμπειρο οδηγό που θα συμβάλει στην εξέλιξη του μονοθεσίου μας και θα επιταχύνει την πρόοδο στην ομάδα μας συνολικά. Τώρα μαζί με την Alfa Romeo, καλωσορίζουμε ενθουσιασμένοι τον Αντόνιο Τζιοβινάτζι, που παίρνει τη θέση του Σαρλ Λεκλέρκ. Έχουμε δουλέψει μαζί του στο παρελθόν, έχει σπουδαία δυναμική».

Πηγή: Alfa Romeo Sauber F1 Team

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ