Έτσι κατακτά τον τίτλο ο Χάμιλτον

Έτσι κατακτά τον τίτλο ο Χάμιλτον

Μερικά σενάρια για το πώς ο Βρετανός θα μπορέσει να αναδειχτεί παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Μετά το γκραν πρι της Ιαπωνίας, ακολουθεί αυτό των ΗΠΑ. Γίνεται αυτή την Κυριακή και ο Λιούις Χάμιλτον έχει τη δυνατότητα να αναδειχτεί παγκόσμιος πρωταθλητής για πέμπτη φορά στην καριέρα του, μετά το 2008, το 2014, το 2015 και το 2017. Αν τα καταφέρει, θα πιάσει στη δεύτερη θέση τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, με τον πρώτο να είναι ο Μίχαελ Σουμάχερ με επτά.

Τί χρειάζεται, όμως, ο Βρετανός για να πανηγυρίσει ακόμα έναν τίτλο; Μια νίκη στις ΗΠΑ, με μια τρίτη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ θα του δώσει το «Κύπελλο», καθώς αυτό που χρειάζεται, είναι οκτώ περισσότερους πόντους. Αν γίνει αυτό, η διαφορά πηγαίνει στους 77 πόντους και οι διαθέσιμοι που θα απομένουν για τον Γερμανό, θα είναι 75, στα τρία γκραν πρι που θα υπολείπονται.

Ο Χάμιλτον έως τώρα, έχει καταφέρει να πάρει οκτώ περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα σε σχέση με τον Φέτελ, οκτώ φορές.

Σε περίπτωση που ο Φέτελ δεν καταφέρει να τερματίσει στις ΗΠΑ, μια έκτη θέση θα είναι αρκετή για τον Χάμιλτον, ενώ αν οι γύροι του αγώνα μειωθούν και οι οδηγοί πάρουν από μισούς πόντους, ο Βρετανός αναδεικνύεται πρωταθλητής με δύο τρόπους.

Αν κερδίσει και ο Φέτελ δεν τερματίσει ψηλότερα από την έκτη θέση ή αν έρθει δεύτερος και ο Γερμανός, ένατος και κάτω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ