Παράταση στην στέψη του Χάμιλτον

Παράταση στην στέψη του Χάμιλτον

Σε ένα συναρπαστικό Gran Prix ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε αντεπίθεση διαρκείας μετά από σύγκρουση που είχε στον 2ο γύρο και απέτρεψε την στέψη του Χάμιλτον, τουλάχιστον για την ώρα...

Την πρώτη νίκη του όχι μόνο στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα, αλλά από τις αρχές του 2013 στην Αυστραλία, μετά από 113 δηλαδή αγώνες, πανηγύρισε ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Στον 18ο αγώνα της χρονιάς, ο Φινλανδός πιλότος της Ferrari πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στην πίστα του Οστιν με χρόνο 1:34:18.643. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με Red Bull αν και ξεκίνησε από τη 18η θέση, ενώ τρίτος ήταν ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον με Mercedes που το Σάββατο (20/10) είχε εξασφαλίσει την pole position. Όμως o Χάμιλτον χρειαζόταν 8 βαθμούς περισσότερους από τον Φέτελ για να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής για 5η φορά, κάτι που δεν κατάφερε! Ο Γερμανός οδηγός της Φεράρι ήταν 4ος και έμεινε «ζωντανός», με βάση τα μαθηματικά, στη «μάχη» του τίτλου που θα κριθεί την επόμενη Κυριακή (28/10) στο Μεξικό.

Συγκλονιστική ήταν η προσπάθεια του Χάμιλτον να περάσει στη 2η θέση, με τον Βρετανό να βρίσκεται πίσω από το δίδυμο κορυφής των Ραϊκόνεν, Φερστάπεν. Φτάνοντας στον γύρο 48, ένα δευτερόλεπτο χώριζε το ένα μονοθέσιο από το άλλο, ενώ αντίστοιχη ήταν πλέον η διαφορά των Μπότας, Φέτελ. Όμως, παρότι ο Χάμιλτον επιτέθηκε δις στον Φερστάπεν δύο γύρους πριν το τέλος, δεν τα κατάφερε. Υπήρξε μάλιστα αλλαγή πίσω τους, αφού ο Φέτελ πέρασε τον Μπότας και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Ο Χάμιλτον προηγείται με 70 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Φέτελ στη βαθμολογία των οδηγών, με τρεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

https://twitter.com/F1/status/1054100818918625280

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ