Λιούις Χάμιλτον 2018: 10 στιγμές!

Λιούις Χάμιλτον 2018: 10 στιγμές!

Το 10.gr γυρνάει λίγο πίσω τον χρόνο και στέκεται σε 10 σημεία τα οποία ήταν αρκετά για να αναδειχτεί παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 ο Βρετανός.

Τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του πανηγύρισε στο Μεξικό ο Λιούις Χάμιλτον. Ήθελε μια έβδομη θέση για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και προφανώς, για να το χάσει, θα έπρεπε να συμβούν τα απίθανα. Αυτά δεν συνέβησαν, ο Χάμιλτον πήρε το πρωτάθλημα και πλέον έχει στην κατοχή του, όσους τίτλους και ο μεγάλος Χουάν Μανουέλ Φάντζιο. Ο δρόμος για την κορυφή δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με τη σκληρή του δουλειά και την αντίδραση της Mercedes, έκανε αυτό που σε μεγάλο διάστημα της χρονιάς, φάνταζε δύσκολο.

Παρακάτω, το 10.gr σας θυμίζει τις 10 στιγμές του Χάμιλτον στο φετινό πρωτάθλημα, που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, τον βοήθησαν να φτάσει στον τίτλο.

1) ΜΠΑΧΡΕΪΝ: Ο Χάμιλτον ξεκίνησε από την ένατη θέση, αλλά τερμάτισε τρίτος. Όσους περισσότερους πόντους συγκεντρώνει ένας οδηγός, τόσο το καλύτερο. Ακόμα και αν δεν είναι οι 25 της νίκης.

2) ΚΙΝΑ: Ο Φέτελ είχε επαφή με τον Φερστάπεν ενώ ήταν πρώτος. Ο Γερμανός τερμάτισε όγδοος, ενώ ο Χάμιλτον τέταρτος.

3) ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Ο Φέτελ μπλόκαρε τον αριστερό του τροχό σε μια φάση του αγώνα και ενώ ήταν πρώτος. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Χάμιλτον να κερδίσει τον αγώνα και να περάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

4) ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Επαφή του Χάμιλτον με τον Ραϊκόνεν. Ο Βρετανός έχασε πάρα πολύ έδαφος. Ο Φέτελ κέρδισε την κούρσα, αλλά ο Χάμιλτον τερμάτισε δεύτερος.

5) ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Χάμιλτον ξεκίνησε από τη 14η θέση. Ο Φέτελ έκανε λάθος ενώ ήταν πρώτος και η βροχή είχε κάνει την εμφάνισή της, με τον Χάμιλτον να κερδίζει το γκραν πρι και να περνά ξανά πρώτος στη βαθμολογία.

6) ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Καθυστέρησε στα πιτ ο Φέτελ, έχασε πάρα πολύ χρόνο, με τον Χάμιλτον να κερδίζει ξανά.

7) ΙΤΑΛΙΑ: Στην εκκίνηση ο Χάμιλτον πέρασε τον Φέτελ, που έχασε θέσεις μετά την επαφή που είχαν, ενώ λίγο αργότερα ο Βρετανός πέρασε και τον Ραϊκόνεν. Κέρδισε μέσα στην Ιταλία, μπροστά στους οπαδούς της Ferrari, οι οποίοι δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη μετά το 1-2 της ομάδας στα δοκιμαστικά.

8) ΣΙΝΓΚΑΠΟΥΡΗ: Πολλοί είπαν πως επρόκειτο για την πιο σημαντική pole position της χρονιάς. Αυτή, την κατέκτησε ο Χάμιλτον, ο οποίος κέρδισε και την κούρσα.

9) ΡΩΣΙΑ: Είναι ο αγώνας όπου ο Μπότας άφησε τον Χάμιλτον να περάσει επικεφαλής της κούρσας και να κερδίσει τον αγώνα. Πριν γίνει αυτό, όμως, ο Βρετανός είχε περάσει τον Φέτελ.

10) ΙΑΠΩΝΙΑ: Λάθος ελαστικά στη βροχή, στα δοκιμαστικά από τη Ferrari, άσχημη θέση εκκίνησης για τον Φέτελ, ενώ είχε και επαφή με τον Φερστάπεν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Νικητής αναδείχτηκε ο Χάμιλτον, που στο Μεξικό, δύο γκραν πρι αργότερα δηλαδή, έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ