Φόρμουλα Ε: Η Κουμπαϊσί θα γίνει η πρώτη γυναίκα οδηγός από τα Εμιράτα

Φόρμουλα Ε: Η Κουμπαϊσί θα γίνει η πρώτη γυναίκα οδηγός από τα Εμιράτα

Η Άμνα αλ Κουμπαϊσί θα εκπροσωπήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα δοκιμαστικά της Φόρμουλα Ε στη Μέση Ανατολή.

Στην Σαουδική Αραβία οι γυναίκες απέκτησαν πρόσφατα το δικαίωμα να οδηγούν και πλέον το δικαίωμα αυτό επεκτάθηκε και στα μηχανοκίνητα σπορ. Οπως έγινε γνωστό τουλάχιστον επτά γυναίκες οδηγοί θα πάρουν μέρος στα δοκιμαστικά της Φόρμουλα Ε στη Μέση Ανατολή, εκεί όπου τον επόμενο μήνα θα φιλοξενηθεί η πρεμιέρα της ηλεκτροκίνητης σειράς.

Στα τεστ θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες, ενώ θα διεξαχθούν μία ημέρα μετά την κούρσα της 15ης Δεκεμβρίου στους δρόμους της Αντ Ντιριά, κοντά στο Ριάντ.

Βέβαια, η απόφαση πάρθηκε έξι μήνες μετά την απαγόρευση που είχε επιβάλει η ίδια η Σαουδική Αραβία για συμμετοχή γυναικών οδηγών, με τους διοργανωτές να αποκαλύπτουν ότι ο τοπικός υποστηρικτής απαίτησε τη συμμετοχή τους στη δοκιμασία.

Μία από τις γυναίκες που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους είναι η Άμνα αλ Κουμπαϊσί, που θα εκπροσωπήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και η ενασχόληση της με το μηχανοκίνητο αθλητισμό άρχισε σε ηλικία 13 ετών στα καρτ. Ωστόσο, υπήρχε και… προϊστορία στην περίπτωση της, καθώς πατέρας της ήταν ο Κχαλέντ, ο πρώτος οδηγός από τα Εμιράτα που συμμετείχε στον αγώνα του Le Mans 24 Ωρών.

«Είμαι πολύ υπερήφανη που εκπροσωπώ τις γυναίκες γενικότερα και τις γυναίκες της Αραβίας ειδικότερα. Αυτά τα δοκιμαστικά είναι ένα ακόμα βήμα προς το όνειρό μου για μια επαγγελματική σταδιοδρομία σε μηχανοκίνητα αθλήματα», επισήμανε σε δήλωση της η Άμνα αλ Κουμπαϊσί.

Η Φόρμουλα Ένα δεν είχε ποτέ την τιμή να δει γυναίκα πιλότο σε γκραν πριν από το 1976. Ωστόσο, η Σιμόνα ντι Σιλβέστρο έκανε το πρώτο βήμα στη Φόρμουλα Ε πριν από δύο χρόνια και τώρα είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για το γυναικείο φύλο να ανατρέψει τα δεδομένα σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ