Εσθονική κυριαρχία στο Ράλι Σουηδίας

Εσθονική κυριαρχία στο Ράλι Σουηδίας

Ο Οτ Τανάκ πρώτευσε στο Ράλι Σουηδίας, το οποίο είναι ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), και «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Εσθονός οδηγός της Toyota πήρε μια άνετη νίκη στο Ράλι της Σουηδίας, καθώς άφησε 53.7 δευτερόλεπτα πίσω του τον Φινλανδό Εσαπέκα Λάπι με Citroen. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ με Hyundai, ο οποίος έμεινε 3.0 δευτερόλεπτα πίσω από τον Λάπι.

Ο Τανάκ ήταν ο ταχύτερος και στην τελευταία ειδική του αγώνα, την αποκαλούμενη Power Stage, με αποτέλεσμα να πάρει πέντε επιπλέον βαθμούς. Ο Νεβίλ πήρε άλλους τέσσερις βαθμούς για τη δεύτερη θέση του στην Power Stage, ενώ ο Έλφιν Έβανς με Ford ήταν τρίτος και συγκέντρωσε τρεις βαθμούς.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος ήταν ο νικητής στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Μόντε Κάρλο, αλλά έχασε κάθε ελπίδα για μια θέση στην πρώτη δεκάδα του Ράλι Σουηδίας μετά το ατύχημα που είχε την Παρασκευή, πήρε δύο βαθμούς χάρη στην τέταρτη θέση του στην Power Stage. Την πρώτη πεντάδα της τελευταίας ειδικής και έναν επιπλέον βαθμό πήρε ο Λάπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ