Formula 1: Ο Χάμιλτον κατέκτησε την πρώτη νίκη της σεζόν

Formula 1: Ο Χάμιλτον κατέκτησε την πρώτη νίκη της σεζόν

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την πρώτη φετινή νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Την πρώτη του φετινή νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 κατέκτησε ο Λιούις Χάμιλτον, τερματίζοντας πρώτος στο Grand Prix του Μπαχρέιν.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes ήταν αυτός που πέρασε πρώτος τη σημαία του τερματισμού, αφήνοντας δεύτερο τον Φιλανδό «ομόσταυλο» του, Βαλτέρι Μπότας.

Την τρίτη θέση κατέκτησε ο 20χρονος Γάλλος της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος ήταν πρώτος στους περισσότερους γύρους, αλλά έχασε χρόνο λόγω μηχανικών προβλημάτων.

 

Ο Λεκλέρκ συμπλήρωσε τουλάχιστον το βάθρο, καθώς μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερός στο τέλος: ο Ρικιάρντο εγκατέλειψε, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας μπήκε στην πίστα και έτσι ο Φερστάπεν που είχε κολλήσει πίσω του δεν μπόρεσε να τον προσπεράσει. Έτσι, ο Ολλανδός τερμάτισε 4ος, δείχνοντας πως η Ρεντ Μπουλ είναι για την ώρα μακριά από τα δύο κορυφαία μονοθέσια.

Πέμπτος ήταν ο Φέτελ, ο οποίος δεν πηγαίνει καλά και φέτος. Αρχικά ο Λεκλέρκ ήταν εμφανώς πολύ ταχύτερός του, ενώ στο μέσο του Grand Prix ο Χάμιλτον τον πέρασε στα «ίσια» και ανέβηκε- σ’ εκείνο το σημείο- δεύτερος και στη συνέχεια έκανε τετ α κε, έσπασε η μπροστά αεροτομή του και έπεσε 9ος, με αποτέλεσμα να μειώσει, έστω, τις απώλειες.

Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ