Απίστευτο ατύχημα στη Φόρμουλα 1 (vid)

Απίστευτο ατύχημα στη Φόρμουλα 1 (vid)

Το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν είχε κάποια απρόοπτα στις κατατακτήριες δοκιμές αφού το όχημα του Τζορτζ Ράσελ είχε ένα ασυνήθιστο ατύχημα.

Τα ατυχήματα στη Φόρμουλα 1 είναι ένα συνηθισμένο γεγονός, καθώς ένας οδηγός μπορεί να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου ή να συμβεί κάποιο απρόοπτο όπως μια μηχανική βλάβη ή ένα σκασμένο λάστιχο.

Αυτό που έπαθε όμως ο πιλότος της Ουίλιαμς, Τζορτζ Ράσελ, είναι δίχως προηγούμενο και άκρως ασυνήθιστο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των κατατακτήριων δοκιμών, κι ενώ ο Ράσελ έκανε ένα πέρασμα πάνω από ένα φρεάτιο με τη φόρμουλα του, αυτό έφυγε από τη θέση του με αποτέλεσμα να προσκρούσει με το κάτω μέρος του μονοθεσίου.

Το φρεάτιο φαίνεται πως δεν είχε κλείσει καλά και έτσι η ταχύτητα με την οποία πέρασε ο Ράσελ το σήκωσε στον αέρα για να χτυπήσει όπως είπαμε στο κάτω μέρος της φόρμουλας και έτσι το μονοθέσιο να υποστεί αρκετά μεγάλη ζημιά, με τα δοκιμαστικά να διακόπτονται εξαιτίας των θραυσμάτων που είχε η πίστα.

Παράλληλα έγινε γνωστό, πως κατά τη μεταφορά της Ουίλιαμ προς τα πιτς το όχημα που την κουβαλούσε συγκρούστηκε με μία γέφυρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή του υδραυλικού υγρού από το μονοθέσιο.

Μάλιστα, ο οδηγός της Μερσέντες, Λιούις Χάμιλτον, αστειεύτηκε για το συμβάν γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter: «Μα καλά, πώς γίνεται να μην τσέκαραν ότι ήταν κλειστές όλες οι αποχετεύσεις; Τουλάχιστον θα έχω χρόνο για να δω τα επεισόδια Game of Thrones που έχω χάσει».

Δείτε το βίντεο με το ατύχημα:

https://twitter.com/F1/status/1121716968057393153

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ