Ευτυχώς…

Ευτυχώς…

Όταν αποσυρθεί ο Λιούις Χάμιλτον με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, πάλι καλά που ο Μαξ Φερστάπεν θα έχει έναν ικανό αντίπαλο, τον Σαρλ Λεκλέρκ.

Όταν έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 ο Μαξ Φερστάπεν, ευτυχώς δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με τον πατέρα του. Μόνο τη γονιδιακή και αυτή φαίνεται να μην επηρέασε πολύ την οδηγική ικανότητα του μικρού. Την εξαίσια οδηγική ικανότητά του. Πάρα πολλές φορές τον παρακολουθούσα να επιτίθεται σε πιο έμπειρους οδηγούς και μη και σε πρωταθλητές και μη.

Και αν θυμάμαι καλά, σε αυτές τις περιπτώσεις, στο 95% περνούσε χωρίς πολλά πολλά. Δεν μπορούσα εκείνη τη στιγμή να βρω κάποιον που να τον κοντράρει στα ίσα και πάλι καλά που υπήρχε και ο Λιούις Χάμιλτον να τον παρενοχλεί. Αυτά τα γράφω διότι έτσι όπως πήγαινε το πράγμα, ο Ολλανδός θα έκανε… πάρτι τα χρόνια που θα ακολουθούσαν, χωρίς να υπάρχει κάποιος που να τον σταματήσει. Αν μερικοί λοιπόν λένε πως η Formula 1 είναι βαρετή τώρα, φανταστείτε τι θα γινόταν μετά από μερικά χρόνια.

Φέτος η Ferrari αποφάσισε να εντάξει στο δυναμικό της τον Σαρλ Λεκλέρκ. Και η McLaren τον Λάντο Νόρις, του οποίου θα έρθει κι αυτού η σειρά να μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα, είναι το ποιος θα μπορούσε και θα μπορέσει να σταματήσει τον Φερστάπεν, όταν Χάμιλτον και Φέτελ αποσυρθούν.

Ο Λεκλέρκ λοιπόν, που για να τον αποκτήσει η Ferrari πάει να πει πως κάτι σκαμπάζει βρε αδερφέ, έχει δείξει πως είναι ο… άλλος εαυτός του Mad-Max. Λένε πως ο μεγαλύτερος εχθρός σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός και έχουν δίκιο. Σε μια φάση κατά τη διάρκεια του βρετανικού γκραν πρι, όταν σε μια από τις άπειρες επιθέσεις του προς τον Λεκλέρκ, δεν κατάφερε να τον περάσει, απευθύνθηκε στους μηχανικούς του και τους είπε πως «φρενάρει αργά» και για αυτό δεν μπορούσε να τον περάσει.

Ό,τι έκανε λοιπόν ο Φερστάπεν όλο αυτόν τον καιρό και περνούσε τους άλλους, τώρα του το κάνουν και δυσκολεύεται. Έτσι είναι αυτά και ιδιαίτερα μετά από ό,τι έγινε στην Αυστρία ανάμεσά τους. Και η αλήθεια είναι πως το ξεπλήρωσε και με το παραπάνω ο Μονεγάσκος. Δεν τον άφησε σχεδόν πουθενά τον Ολλανδό, τον οποίο πέρασε κιόλας μετά το pit stop.

Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα, ποιος θα αντιμετωπίσει στα ίσα τον Φερστάπεν, είναι απλά ο Λεκλέρκ. Έχει δείξει τεράστιες αντοχές, τεράστια ψυχή και οδηγική ικανότητα. Μάλλον έχουμε πολλά να δούμε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και δύο οδηγούς έτοιμους να τα δώσουν όλα.

Όσον αφορά στην πραγματικά επιθετική του οδήγηση προς τον Φερστάπεν, του το όφειλε μετά τα όσα έγιναν στην Αυστρία και προφανώς οι κριτές που είναι πάντα διαφορετικοί σε κάθε γκραν πρι, δεν είχαν να σκεφτούν και πολλά. Αν δεν είχαν γίνει όλα όσα συνέβησαν στην Αυστρία, ίσως να είχαμε ποινές. Αλλά μάλλον στη Βρετανία, ο Μονεγάσκος ήταν λίγο πιο free να… ξεφύγει λιγάκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ