Στο ίδιο έργο θεατές…

Στο ίδιο έργο θεατές…

Ό,τι έγινε πέρυσι στο Σπα, έγινε και φέτος. Άραγε, ό,τι έγινε πέρυσι στη Μόντσα, θα γίνει και σε μερικές ημέρες από σήμερα;

Το γκραν πρι της Μόντσα διεξάγεται σε μερικές ημέρες. Στην έδρα της Ferrari, εκεί όπου χιλιάδες τιφόζι αναμένεται να δημιουργήσουν εκρηκτική ατμόσφαιρα προκειμένου να δουν τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Σαρλ Λεκλέρκ να κάνουν το 1-2. Αυτό περίμεναν και πέρυσι μετά τα δοκιμαστικά, αλλά ο Λιούις Χάμιλτον είχε διαφορετική άποψη και τους χάλασε το πάρτι.

Φέτος, ξανά, η Ferrari ξεκινά από την… pole position τη μάχη της για νίκη στη Μόντσα. Όπως και πέρυσι. Έχει μακράν τον ισχυρότερο κινητήρα, μόνο που υπάρχει μια σημαντική διαφορά συγκριτικά με το Σπα. Ναι μεν ο ναός της ταχύτητας είναι η Μόντσα, αλλά το βελγικό σιρκουί συγκέντρωνε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει εκεί η Ferrari. Και πέρυσι και φέτος. Όπως έγινε δηλαδή.

Μόνο που η Ferrari θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ την ταχύτητα του μονοθεσίου της στις πιο αργές στροφές της Μόντσα σε σχέση με αυτές του Σπα. Εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι την Κυριακή, σε συνδυασμό φυσικά με τις επιλογές των ελαστικών. Έτσι κέρδισε πέρυσι η Mercedes. Εδώ και αρκετά χρόνια υπολείπεται στην κινητήρια μονάδα σε σχέση με τη Ferrari, απλά το αεροδυναμικό της πακέτο είναι καλύτερο.

Πέρυσι και φέτος λοιπόν στο Σπα, η Ferrari κέρδισε σχετικά άνετα. Πέρυσι, όλοι την είχαν φαβορί στην Ιταλία, αλλά η Mercedes εκμεταλλεύτηκε την καλύτερη ταχύτητά της στις αργές στροφές της Μόντσα, πάντα συγκριτικά με του Σπα. Ίσως λοιπόν φέτος να δούμε ξανά το ίδιο έργο, έστω και αν ο Χάμιλτον λέει πως η ομάδα θα πρέπει να βρει έξτρα ταχύτητα, αλλιώς το παιχνίδι είναι χαμένο.

Εκτός κι αν η διαφορά στην ισχύ των κινητήρων Ferrari-Mercedes έχει ανοίξει κι άλλο σε σχέση με πέρυσι, κάτι το οποίο δεν το πιστεύω προσωπικά, καθώς ο Χάμιλτον είναι εξαίσιος και φέτος και όλοι είδαμε πώς μείωνε τη διαφορά του από τον Λεκλέρκ στα τελευταία σκέλη του αγώνα στο Σπα. Σε μια πίστα που δεν βόλευε καθόλου τους Γερμανούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ