F1: Πρωταθλητής ο Χάμιλτον παρά τη νίκη του Μπότας στις ΗΠΑ

F1: Πρωταθλητής ο Χάμιλτον παρά τη νίκη του Μπότας στις ΗΠΑ

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε το 6ο πρωτάθλημα της καριέρας του καθώς η 2η θέση στο Grand Prix των ΗΠΑ του έφτανε. Πρώτος βγήκε ο Βάλτερι Μπότας και το βάθρο έκλεισε ο 3ος Μαξ Φερστάπεν.

Ο Λιούις Χάμιλτον πλησίασε κι άλλο τον Θρύλο Μίκαελ Σουμάχερ και έμεινε μόνος δεύτερος στους τίτλους!

Ο Βρετανός πιλότος κατέκτησε και μαθηματικά το 6ο πρωτάθλημα της καριέρας του (και 3ο συνεχόμενο) και του μένει ένα ακόμη για να φτάσει τον Γερμανό, ενώ πλέον είναι μόνος δεύτερος στη βίβλο των τροπαιούχων της Formula 1.

Το Grand Prix στις ΗΠΑ ήταν εκείνο που έκρινε τον φετινό πρωταθλητή, με τον ομόσταυλο του Χάμιλτον στη Mercedes, Βάλτερι Μπότας να κατακτά τη νίκη, αλλά η 2η θέση που πήρε ο Βρετανός ήταν αρκετή για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το βάθρο έκλεισε ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος τέθηκε εκτός από τον 8ο γύρο εξαιτίας προβλήματος στην πίσω ανάρτηση της Ferrari του. Ο Μπότας ξέφυγε και πέρασε στην πρώτη θέση από την αρχή, με τους Φερστάπεν και Χάμιλτον να ακολουθούν. Ο Χάμιλτον επέλεξε να κάνει μόλις ένα pit stop, με τους αντιπάλους του να κάνουν δύο και γι’ αυτόν τον λόγο ο Βρετανός πέρασε προσωρινά στην πρώτη θέση.

Ωστόσο, 4 γύρους πριν το τέλος ο Μπότας προσπέρασε τον Χάμιλτον, αλλά λίγη σημασία είχε αυτό, καθώς η ιστορία είχε ήδη γραφτεί.

‘Εκτο πρωτάθλημα για τον Χάμιλτον και κανείς δεν ξέρει πού θα σταματήσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ