Άλλες τέσσερις φορές…

Άλλες τέσσερις φορές…

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναβάλλονται αγώνες στη Formula 1 και το «10.gr» στέκεται σε μερικές προηγούμενες.

Δυστυχώς, η ανθρωπότητα έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή λόγω του κορωνοϊού και συνεπώς έχουν επηρεαστεί όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, μεταξύ άλλων και η Formula 1, το πρωτάθλημα της οποίας δεν αποκλείεται να ξεκινήσει κάπου στο καλοκαίρι ή μετά αυτό, εφόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Με τις ειδήσες περί αναβολών να πέφτουν… κατά ριπάς, το «10.gr» θυμάται άλλες τέσσερις φορές που για διάφορους λόγους δεν διεξήχθησαν γκραν πρι. Από αυτά αφαιρούνται φυσικά μερικά που δεν έγιναν λόγω βροχής, ατυχημάτων ή κάποιων άλλων παραγόντων.

Πάμε να δούμε λοιπόν εκείνες τις τέσσερις περιπτώσεις που θα μας απασχολήσουν στις παρακάτω γραμμές.

1997-ΕΣΤΟΡΙΛ

Το εν λόγω γκραν πρι ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο τέλος της χρονιάς. Η FIA είχε ζητήσει να γίνουν μερικές αναβαθμίσεις και αλλαγές ασφαλείας και το μετέθεσε για τις 9 Νοεμβρίου γιατί οι Πορτογάλοι δεν προλάβαιναν. Εν τέλει, οι διοργανωτές δεν πρόλαβαν και το γκραν πρι αντικαταστάθηκε από αυτό της Χερέθ.

1999-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Το κραχ στη χώρα, εμπόδισε να γίνει ο αγώνας. Έγιναν προσπάθειες να διεξαχθεί στις 28 Μαρτίου, αλλά εν τέλει γκραν πρι στο Μπουένος Άιρες δεν έγινε ποτέ λόγω οικονομικών θεμάτων, καθώς ο αγώνας δεν ήταν βιώσιμος. Ζητήθηκαν βελτιώσεις, υπήρξαν σκέψεις να γίνει ακόμα και σε άλλη πίστα, αλλά εις μάτην.

1999-ΚΙΝΑ

Είχε προγραμματιστεί να είναι ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς, στην πίστα Τζοχάι. Εν αντιθέσει με ό,τι έκαναν οι Κινέζοι σχετικά με τον κορωνοϊό, που μέσα σε μία εβδομάδα κατασκευάσαν ολόκληρη… πόλη για την αντιμετώπισή του, τότε, δεν είχαν προλάβει να κάνουν σωστά τα πράγματα. Οι εγκαταστάσεις κρίθηκαν επιεικώς ανεπαρκείς από τη FIA, η οποία αφαίρεσε τον αγώνα από το πρόγραμμα.

2011-ΜΠΑΧΡΕΪΝ

Ήταν ο πρώτος αγώνας. Αλλά τότε επικρατούσε η αραβική άνοιξη, οι κάτοικοι πολλών χωρών είχαν ξεσηκωθεί ενάντια των κυβερνήσεών τους για την κακή ποιότητα ζωής και ο αγώνας μετατέθηκε για τις 30 Νοεμβρίου. Όμως, υπήρχαν και τότε ζητήματα για τα δικαιώματα των πολιτών και επειδή η κατάσταση ήταν έκκρυθμη, η FIA αποφάσισε την εξαίρεσή του από το καλεντάρι.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, φέτος μόνο δεν αποκλείεται να αναβληθούν περισσότεροι αγώνες από ό,τι είχαν αναβληθεί τα προηγούμενα 40 χρόνια. Τουλάχιστον, ας περάσει αυτή η μπόρα του ιού και η ζωή θα βρει τον τρόπο να συνεχίσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ