Ράλι Ντακάρ 2018 : Ξεκινάει αύριο στη Λίμα

Ράλι Ντακάρ 2018 : Ξεκινάει αύριο στη Λίμα

Ο δυσκολότερος αγώνας ταχύτητας σε όλο τον κόσμο ξεκινάει με τις συμμετοχές για ακόμα μια φορά στο Ράλι Ντακάρ να είναι πολλές.

Το Ράλι Ντακάρ 2018 θα ξεκινήσει αύριο από τη Λίμα θα περάσει από τρεις χώρες (Περού, Βολιβία και Αργεντινή), για πρώτη φορά από τότε που διεξάγεται στη Νότια Αμερική και θα τελειώσει στην Κόρδοβα μετά από 14 ημέρες.

Tο Ράλι Ντακάρ είναι σίγουρα ένας από τους δυσκολότερους αγώνες με μηχανοκίνητα οχήματα, διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1978 και διοργανώνεται από τον Amaury Sport Organization.

Ο αγώνας είναι ανοικτός σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές συμμετοχές, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι  οι ερασιτέχνες συνήθως αποτελούν σχεδόν το 80% των συμμετεχόντων. Οι τέσσερις μεγάλες ανταγωνιστικές ομάδες στο Ντακάρ είναι οι μοτοσικλέτες , τα τετρακίνητα , η κατηγορία των αυτοκινήτων (που κυμαίνονται από τα buggies μέχρι τα μικρά SUV ) και η κατηγορία των  φορτηγών.

Πολλοί κατασκευαστές οχημάτων, χρησιμοποιούν τον αγώνα ως δοκιμαστικό για να αποδείξουν την ανθεκτικότητα των οχημάτων τους.  Κάθε στάδιο του αγώνα, καλύπτει από μικρές αποστάσεις μέχρι 800-900 χιλιόμετρα την κάθε ημέρα.

Στο Ράλι Ντακάρ 2018, υπάρχουν 525 εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες  54 διαφορετικών εθνικοτήτων, από τους οποίους οι 78 θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση, ενώ μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι θα  αγωνιστούν 111 γυναίκες.  Θα υπάρχουν 337 οχήματα στον αγώνα, από τα οποία 190 είναι μοτοσυκλέτες. Στην κατηγορία των αυτοκινήτων υπάρχουν 105 οχήματα και 42 φορτηγά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ