Οι μηχανικοί από το GP του Μπαχρέιν σχεδίασαν αναπνευστήρες

Οι μηχανικοί από το GP του Μπαχρέιν σχεδίασαν αναπνευστήρες

Εξαιρετική πρωτοβουλία από τους μηχανικούς τους μηχανικούς της Formula 1 που είναι υπεύθυνοι για το GP του Μπαχρέιν.

Μπορεί το Grand Prix του Μπαχρέιν, που επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 20 μέχρι τις 22 Μαρτίου, να αναβλήθηκε, ωστόσο οι μηχανικοί της Φόρμουλα 1 στο κρατίδιο αυτό, βρήκαν έναν εξαιρετικό τρόπο προκειμένου να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, κατασκεύασαν αναπνευστήρες, οι οποίοι προορίζονται για ασθενείς που χρειάζονται αναπνευστική βοήθεια, αλλά δεν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για μία συσκευή (σ.σ. για την ακρίβεια δύο διαφορετικές συσκευές) που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα αναπνευστικής θεραπείας, το τμήμα ιατρικού εξοπλισμού και τους γιατρούς στην μονάδα εντατικής θεραπείας του ιατρικού συγκροτήματος Salmaniya.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέσουμε τα σχέδια για αυτές τις συσκευές σε όλους τους οργανισμούς που αναζητούν παρόμοιες λύσεις», δήλωσε ο Φαγέζ Ραμζί Φαγιέζ, ένας από τους μηχανικούς που συμμετείχαν στο εγχείρημα και πρόσθεσε: «Αναζητήσαμε τρόπους για να υποστηρίξουμε την καταπολέμηση της COVID-19. Οι μηχανικοί μας ανέλαβαν αυτήν την πρόκληση σχεδιάζοντας αυτήν την αναπνευστική συσκευή, κατάλληλη για άτομα που πάσχουν από COVID-19.»

Τα πρωτότυπα των αναπνευστήρων, έχουν δοκιμαστεί και εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας του Μπαχρέιν. Η κατασκευή των πρώτων 100 αναπνευστικών συσκευών βρίσκεται σε εξέλιξη στα εργαστήρια και τα σχέδια θα διατίθενται δωρεάν σε οργανισμούς ανά την υφήλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ