Ματαιώθηκε το Ράλι Φινλανδίας λόγω κορωνοϊού

Ματαιώθηκε το Ράλι Φινλανδίας λόγω κορωνοϊού

Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να μη διεξαχθεί τελικά το Ράλι Φινλανδίας, το οποίο ήταν ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) και επρόκειτο να λάβει χώρα το διάστημα 6-9 Αυγούστου.

Μολονότι η κατάσταση με την Covid-19 στη Φινλανδία, αλλά και διεθνώς έχει βελτιωθεί, οι διοργανωτές εξέδωσαν σήμερα (3/6) ανακοίνωση, στην οποία τονίζουν ότι συνεχίζουν να υπάρχουν υπερβολικά πολλοί παράγοντες αναφορικά με ρίσκα για την υγεία και την ασφάλεια, δεδομένου ότι απομένουν μόλις δύο μήνες έως τον αγώνα.

«Μαζί με την άγνωστη εξέλιξη της Covid-19, υπάρχουν άλλες μεγάλες αβεβαιότητες που επηρεάζουν αυτή την απόφαση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει μεταξύ άλλων: «Για παράδειγμα, η έλλειψη πληροφόρησης για το αν οι ισχύοντες περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από το κράτος θα συνεχίσουν μετά τον Ιούλιο και το πώς οι ξένοι συμμετέχοντες, ομάδες και θεατές θα μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια στη Φινλανδία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές εξέτασαν το ενδεχόμενο να αναβάλουν τον αγώνα και να τον μεταθέσουν γι’ αργότερα μέσα στο 2020, ωστόσο η μεγάλη αβεβαιότητα οδήγησε στην απόφαση ματαίωσής του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ