Formula 1: Η Mercedes παρουσίασε το μαύρο της μονοθέσιο

Formula 1: Η Mercedes παρουσίασε το μαύρο της μονοθέσιο

Η Mercedes παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέξει το 2020, θέλοντας να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Ο Λιούις Χάμιλτον έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στον ρατσισμό μετά την υπόθεση δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ. Το γεγονός αυτό οδήγησε την Mercedes στο να πάρει μια σημαντική πρωτοβουλία ενόψει των αγώνων της Formula 1 για το 2020, αρχής γενομένης από την Αυστρία στις 5 Ιουλίου.

Η γερμανική ομάδα είχε εδώ και χρόνια το ασημί χρώμα ως το σήμα κατατεθέν της. Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις αλλά και τον αντιρατσιστικό αγώνα του Χάμιλτον, αποφάσισε να αλλάξει το χρώμα του μονοθεσίου της θέλοντας να περάσει το δικό της μήνυμα. Το αυτοκίνητο θα έχει μαύρο livery στην προσπάθεια στήριξης του κινήματος Black Lives Matter.

Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Τότο Βολφ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας, όπως δεν έχουν καμία θέση και στο άθλημά μας ή την ομάδα μας. Το πιστεύουμε βαθύτατα στη Mercedes. Θεωρούμε ωστόσο, ότι δεν αρκεί να έχουμε τις σωστές πεποιθήσεις και τη σωστή νοοτροπία. Δεν αρκεί να παραμένουμε σιωπηλοί. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας, να μιλήσουμε για σεβασμό και ισότητα. Τα ασημένια βέλη θα αγωνιστούν σε μαύρο χρώμα για ολόκληρη τη σεζόν του 2020. Έτσι δίνουμε τη δέσμευσή μας για να δούμε μεγαλύτερη ποικιλομορφία μέσα στην ομάδα μας αλλά και στο σπορ μας.

Δεν θα κρύψουμε τις αδυναμίες μας σε αυτόν τον τομέα, ούτε την πρόοδο που πρέπει ακόμη να σημειώσουμε. Δίνουμε δημόσια δέσμευση για να αναλάβουμε θετική δράση. Σκοπεύουμε να βρούμε και να προσελκύσουμε τα μεγαλύτερα ταλέντα από το ευρύτερο δυνατό φάσμα, να δημιουργήσουμε αξιόπιστα μονοπάτια για να φτάσουν έως το άθλημά μας και να χτίσουμε μια ισχυρότερη και διαφορετική ομάδα στο μέλλον. Με αυτή την ευκαιρία ευχαριστώ τη μητρική μας εταιρεία, τη Mercedes-Benz και τους συνεργάτες μας που υποστήριξαν και ενθάρρυναν αυτή μας την πρωτοβουλία».
Η επίσημη ανακοίνωση της Mercedes αναφέρει: «Παρουσιάζουμε το νέο μας livery για το 2020. Μία υπόσχεση για τη βελτίωση της διαφορετικότητας στην ομάδα μας και στο άθλημα μας. Ένα σημάδι δέσμευσης της ομάδας για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων σε όλες τις μορφές της».
Δείτε εδώ το παλιό μονοθέσιο:
Mercedes AMG F1 W10 EQ Power+ - Wikipedia
Και το νέο μαύρο μονοθέσιο:
Mercedes to race in new black livery for 2020 F1 season - BBC Sport

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ