«Έφυγε» ο πρώην ομοσπονδιακός της Εθνικής πόλο, Ίβο Τρούμπιτς

«Έφυγε» ο πρώην ομοσπονδιακός της Εθνικής πόλο, Ίβο Τρούμπιτς

Ο Κροάτης Ίβο Τρούμπιτς απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών.

Τον θάνατο του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, Ίβο Τρούμπιτς, σε ηλικία 86 ετών γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Ο εκλιπών υπήρξε μεγάλη μορφή του αθλήματος, ενώ το 1968 στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Μεξικό με την εθνική Γιουγκοσλαβίας.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ έχει ως εξής:

«Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας Ομάδας Υδατοσφαίρισης των Ανδρών (1985-86) Ίβο Τρούμπιτς, από τις σπουδαιότερες μορφές της μεγάλης σχολής των «πλάβι» στο άθλημα.

Ο Τρούμπιτς γεννήθηκε στο Σπλιτ (2 Απριλίου 1935) και μεσουράνησε ως αθλητής της Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, κατακτώντας τίτλους στην – τότε – Γιουγκοσλαβία και την Ευρώπη.

Χρυσός Ολυμπιονίκης το 1968 στο Μέξικο, έγινε μέλος του International Swimming Hall of Fame (2015), ως τεράστια προσωπικότητα του αθλήματος που υπήρξε.

Το 1976 στο Μόντρεαλ, οδήγησε την Ολλανδία στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ως προπονητής στην Ελλάδα, εργάστηκε στον Ολυμπιακό (1970-73) με τον οποίο και κατέκτησε (1971) το πρωτάθλημα, συνέχισε στον ΝΟ Πατρών (1983-84) όπου έβαλε τις βάσεις για την μετέπειτα πορεία του, ενώ διετέλεσε Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών (1985-86) με την οποια και μετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ντούισμπουργκ (1985) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σόφιας (1985).

Στη συνέχεια εργάστηκε στην ιταλική Πεσκάρα με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης (1987), αλλά και το Σούπερ Καπ την ιδια χρονιά.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που ήταν ο άνθρωπος που τον έφερε στην Εθνική μας ομάδα, με την ανάληψη των καθηκόντων του, είπε για τον Ίβο, στην αγγελία του θανάτου του: «Από τις μεγάλες μορφές του αθλήματος, ο Ίβο, άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα, ως παίκτης αλλά και ως προπονητής στην εξέλιξη της υδατοσφαίρισης. Είχαμε την τιμή να τον έχουμε κοντά μας, στο ξεκίνημα της νέας πορείας που επιχειρούσαμε στην τότε ΕΚΟΦ και νομίζω πως παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που βρήκε μπροστά του, μπόρεσε να δώσει τις δικές του πινελιές στην διαμόρφωση της επόμενης ημέρας του αθλήματος στη χώρα μας. Ήταν και παρέμεινε πάντοτε, φίλος μας. Αιωνία του η μνήμη»».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ