Νίκη επί του ΝΟ Χίου και ιστορική πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου για την ΑΕΚ (7-6)

Νίκη επί του ΝΟ Χίου και ιστορική πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου για την ΑΕΚ (7-6)

Η ΑΕΚ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί του ΝΟ Χίου (7-6) στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α1 και εξασφάλισε την παρθενική της συμμετοχή στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ιστορικές στιγμές εξακολουθεί να βιώνει τον τελευταίο έναν χρόνο η ανδρική ομάδα πόλο της ΑΕΚ, καθώς οι επιτυχίες της δεν εξαντλήθηκαν μόνο στην άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία του πόλο. Η Ένωση έκανε μια άκρως αξιοπρεποή πορεία στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 και μάλιστα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο και με μια ακόμα ιστορική για το σύλλογο διάκριση.

Η ομάδα του Κωνσταντίνου Δάνδολου πέτυχε μια υπερπολύτιμη νίκη με 7-6 επί του ΝΟ Χίου σε ένα καθοριστικό παιχνίδι τον ΝΟ Χίου με 7-6, στο πλαίσιο της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής, το πρωί της Κυριακής (18/4), στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Με αυτήν τη νίκη η νεοφώτιστη ΑΕΚ έφτασε στους 17 βαθμούς, μετά από μια εξαιρετική πορεία (πέντε νίκες, και δύο ισοπαλίες σε 13 αγώνες) και μπήκε στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας που της εξασφαλίζει την παρθενική της συμμετοχή στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας (23-25/5).

Η ΑΕΚ έλεγξε τον ρυθμό και πήρε προβάδισμα τρία λεπτά περίπου πριν το φινάλε σκόραρε για το 6-4. To ντέρμπι συνεχίστηκε καθώς σε παίκτη παραπάνω η Χίος μείωσε εκ νέου στο γκολ, όμως η ΑΕΚ λίγο πριν το φινάλε σκόραρε για το 7-5, για να απαντήσει άμεσα η Χίος για το 7-6, ωστόσο δεν έμεινε άλλος χρόνος για τους Χιώτες να ισοφαρίσουν και η «Ένωση» πήρε τη νίκη.

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-0, 2-2, 2-3.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης 3, Σταμέλος 1, Κουτσιαλής, Βούκσεβιτς 1, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 1, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος, Βέκκος 1, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Χόλαντ, Μιμίδης, Γδύσης 1, Παππάς, Γούρας, Κανδιόγλου, Μόκκας 1, Μαρουλάς, Παπαδόπουλος 1, Καλαργυρός 1, Γαβαλάς 2, Γιαννάρας, Γκίλλας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ